VENUEZ 09; Het horeca event van het jaar


31 maart & 1 april 2009 in de Amsterdam Concention Factory

AMSTERDAM, 20090327 -- Op dinsdag 31 maart en woensdag 1 april vindt de zesde editie plaats van hét hospitality & style event van het jaar; VENUEZ 09. Gedurende twee dagen kunnen professionals in de Amsterdam Convention Factory terecht voor TRADE, TALKS & TRENDS op het gebied van beverage, producten, diensten, technologie en design.

Circa honderd standhouders presenteren zich op hoogkwalitatieve en onderscheidende wijze aan de bezoekers. Dit jaar introduceert VENUEZ de Minibar. Hier worden beverage brands geïntroduceerd. In de School of Spirits worden gedurende twee dagen bekende en minder bekende gedistilleerde dranken onder begeleiding van gerenommeerde internationale sprekers belicht.

De Showbar wordt gehost door verschillende merken. Introducties, achtergrondinformatie en de toepassingen in cocktails komen uitgebreid aan bod. Bartender Network staat dit jaar weer garant voor een spraakmakend programma met nationale én internationale cocktailhelden in hun eigen bar.

Op dinsdag vindt de competitie Coffee In Good Spirits plaats. In samenwerking met Dutch Coffee Promotion wordt deze competitie voor het eerst in Nederland gehouden. Tijdens deze finale strijden zowel baristi en bartenders met als doel de perfecte Irish coffee en de beste koffie cocktails te serveren. Op woensdag worden de bezoekers geëntertaind met koffie, flair en bartending.

In het interactieve gastsprekerprogramma Talks & Trends worden actuele onderwerpen met spraakmakende ondernemers en designers uit de hospitality & style industrie besproken.

In de Designer Alley presenteren zowel bekende als nieuwe ontwerpers zich aan het publiek dat op zoek is naar nieuwe invalshoeken voor interieur en design. Meer design is te vinden op de stand van de Satelliet Design Challenge. Hier is het winnende cocktailbarconcept van de Satelliet Design Challenge daadwerkelijk gerealiseerd.

Tevens wordt de primeur op het gebied van rookoplossing voor de horeca gelanceerd op VENUEZ 09. Gielissen Interiors & Exhibitions ontwikkelde de I LOUNGE INSIDE die door de bezoekers tijdens de beurs kan worden ingewijd.

VENUEZ biedt dit jaar voor het eerst een onderscheidend restaurantconcept. In het restaurant Beluga Nxt Door Meets Oestermeisje kan de bezoeker terecht voor een luxueuze lunch met een glas champagne in een bijpassende omgeving.

Kortom; VENUEZ 09 is een niet te missen event voor iedereen in de hospitality industry met passie voor het vak en liefde voor design en trends!

BEZOEKEN
Bezoekers van VENUEZ 09 kunnen zich voor ¤ 10 online registreren via www.venuez.nl. Zij ontvangen dan een barcode die persoonsgebonden is en als toegangsbewijs geldt. Zonder voorregistratie betaalt u aan de deur ¤ 40 entree. Inmiddels hebben zich al meer dan vijfduizend personen geregistreerd. Gezien de beperkte parkeergelegenheid wordt het de bezoekers aangeraden om met het openbaar vervoer te komen.

PROGRAMMERING

TALKS & TRENDS
In het interactieve gastsprekerprogramma Talks & Trends worden actuele onderwerpen met spraakmakende ondernemers en designers uit de hospitality & style industrie besproken.


DINSDAG 31 MAART 2009

14:00 - 15:00 | INSPIRATIE ZAT IN DE WERELD
Hans Steenbergen van Shoot my Food / Food Inspiration presenteert een horecatrendtour rond de wereld in 45 minuten.

16:00 - 17:00 | ONDERNEMER EN ONTWERPER
Drie ondernemers en hun `vaste' ontwerpers vertellen over hun samenwerking. Vasso Panagoulopoulos (Praq) met Frank Tjepkema (Tjep), Patrick van Asch (CC's en Parc) met Kariene van Steenoven (Beers-Brickworks) en Herman den Blijker met René Nijboer (Nijboer Interieur & Design).


WOENSDAG 1 APRIL 2009

14:00 - 15:00 | HOSTMANSHIP
Kwaliteit versus service onder leiding van Alexander de Vries. Panelgesprek met Piet Boogert (Lloyd Hotel in Amsterdam), Peter Klosse (Hotel Restaurant de Echoput en Flavours in Hoog Soeren) en Lieselotte Out (Restaurant-Café In de Waag in Amsterdam).

16:00 - 17:00 | HORECAKOPSTUKKEN
Debat tussen kopstukken uit de Nederlandse horeca met Karin Lindenhovius (Fred & Douwe), Bram van der hoek (Park Hotel), Hans Snoeijen (De Koffer en Luz) en Waldy Brewster (Golden Brown en Minibar).


SCHOOL OF SPIRITS
In de School of Spirits worden gedurende twee dagen bekende en minder bekende gedistilleerde dranken onder begeleiding van gerenommeerde internationale sprekers belicht.


DINSDAG 31 MAART 2009
TEQUILA, GIN & GENEVER
11:00 - 12:00 | Tequila Reposado by Thomas Estes
13:00 - 14:00 | Tequila Anejo by Thomas Estes
15:00 - 16:00 | Gin by Mark Ridgwell
17:00 - 18:00 | Jenever by Mark Ridgwell


WOENSDAG 1 APRIL 2009
RUMFEST HOSTED BY IAN BURRELL
11:00 - 12:00 | White Rum
13:00 - 14:00 | Dark/Gold Rum
15:00 - 16:00 | Aged Rum
17:00 - 18:00 | Sipping Rum

SHOWBAR
De Showbar heeft een centrale plek op het podium en wordt dit jaar gehost door verschillende merken. Introducties, achtergrondinformatie en de toepassingen in cocktails komen uitgebreid aan bod. Uiteraard mag er ook worden geproefd.

DINSDAG 31 MAART 2009
12:00 - 13:00 | HENGELER BIER
Microbrouwer uit Hengelo lanceert hun nieuwe producten in Nederland en Shanghai.

14:00 - 15:00 | KETEL ONE VODKA
By Justin Smyth, het internationale succes van Ketel One Vodka.

16:00 - 17:00 | RON ZACAPA
By Lorena Vásquez, de master distiller van Zacapa Rum uit Guatemala.

18:00 - 19:00 | TANQUERAY WORKSHOP
By global brand ambassador Angus Winchester.


WOENSDAG 1 APRIL 2009
12:00 - 13:00 | KETEL ONE VODKA
By Justin Smyth, het internationale succes van Ketel One Vodka.

14:00 - 15:00 | RON ZACAPA
By Lorena Vásquez, de master distiller van Zacapa Rum uit Guatemala.

16:00 - 17:00 | TANQUERAY WORKSHOP
By global brand ambassador Angus Winchester.


COFFEE IN GOOD SPIRITS
DINSDAG 31 MAART 2009
Naast de Showbar vindt op dinsdag de competitie Coffee In Good Spirits plaats. In samenwerking met Dutch Coffee Promotion wordt deze competitie voor het eerst in Nederland gehouden. Tijdens deze finale strijden zowel baristi en bartenders met als doel de perfecte Irish coffee en de beste koffie cocktails te serveren.
11:00 - 12:00 | Eerste ronde
13:00 - 14:00 | Tweede ronde
15:00 - 16:00 | Derde ronde
17:00 - 18:00 | Prijsuitreiking


COCKTAIL & COFFEE FLAIR
WOENSDAG 1 APRIL 2009
Anthony Pullen (NL), Nicolas Saint-Jean (UK) en Fabio Milani (Italië) presenteren in samenwerking met Buscaglione Espresso en Koninklijke De Kuyper drie shows in combinatie met een competitie. Ian Bartos praat deze spectaculaire shows aan elkaar en maakt de bezoekers wegwijs in de wereld van koffie, flair en bartending.
13:00 - 14:00 | Cocktail & Coffee Flairshow 1
15:00 - 16:00 | Cocktail & Coffee Flairshow 2
17:00 - 18.00 | Cocktail & Coffee Flairshow 3


COCKTAILS BY BARTENDER NETWORK
& FRIENDS
Bartender Network staat dit jaar weer garant voor een spraakmakend programma met nationale én internationale cocktailhelden in hun eigen bar.

DINSDAG 31 MAART 2009

10:00 - 12:00| PICK ME UP PITCHERS & COFFEE

12:00- 12:45 | NEW COCKTAILS & OLD STORIES
Terug in de tijd met nieuwe cocktails door Misja Vorstermans, Andrew Nicholls, Remco Babay, Fjalar Goud en Malika Sa*di.

13:00 - 13:45 | GIN & GENEVER COCKTAILS
Nick Strangeway presenteert de beste gin en jenever cocktails.

14:00 - 14:45 | FIXINGS AND FIXATIONS
Traveling Mixologists Joerg Meyer, Bastiaan Heuser, Xavier Padovani, Ricardo Sporkslede, Angus Winchester en Stephan Berg in een indrukwekkende line-up.

15:00 - 15:45 | DRY MARTINI BARCELONA
`Cocktails of the third generation and the importance of the back-office' door Javier de las Muelas, Joao Eusebio en Gerrard Acereda.

16:00 - 16:45 | HISTORY OF THE LONDON COCKTAIL
Nick Strangeway, Peter Dorelli en Henry Besant. Het boek `History of the London Cocktail'van Anestacia Miller en Jared Brown, laat de Londense cocktails door de jaren heen zien.

17:00 - 17:45 | THE UNUSUAL ROSE & CUCUMBER SOCIETY
The Fantastic ridiculous Monday gepresenteerd door Xavier Padovani. Victoriaanse tijden herleven. Een uniek kijkje in de keuken van de Unusual Rose & Cucumber Society.

WOENSDAG 1 APRIL 2009

10:00 - 13:00 | PICK ME UP PITCHERS & COFFEE

13:00 - 13:45 | COOL TOOLS
Angus Winchester presenteert een studie van `gadgets, gimmick en good gear' voor de professionele bartender van nu.

14:00 - 14:45 | JUNIPERLOOZA
Bargrootheden Desmond Payne, Angus Winchester en Philip Duff nemen je mee in de wereld van gin en jenever.

15:00 - 15:45 | THE ART OF JAPANESE BARTENDING
Stanislav Vadrna vertoont Japanse bartendingkunst.

16:00 - 16:45 | BITTERS, TINCTURES & ESPRITS
Misja Vorstermans, Andrew Nicholls en Stephan Berg. In de huidige trend van klassieke cocktails zijn bitters niet meer weg te denken.

VENUEZ 09 hospitality & style event





Ingezonden persbericht