Vraag naar vakanties met aandacht voor persoonlijk welzijn stijgt


IJSSELSTEIN, 20090331 -- Ondanks de financiële crisis stijgt het aantal aanvragen voor een vakantie met aandacht voor persoonlijk welzijn. Artemis Body & Mind in IJsselstein, aanbieder van deze vakanties, ziet een duidelijke stijging in het aantal boekingen ten opzichte van vorige jaren.

Directeur Monique de Boer van Artemis Body & Mind herkent de huidige trend in Nederland. Zij zegt hierover: " Persoonlijke- en spirituele ontwikkeling is belangrijk voor veel mensen. Behalve lekker vakantie vieren hebben ze behoefte aan verdieping en willen ze niet alleen een ander land, maar ook zichzelf ontdekken".
Artemis Body & Mind haakt in op deze tendens met een uitgebreid programma met Yoga Retreats, Body & Mind weken, zelfontwikkelingcursussen en ontspanningsweken. Geluiden vanuit het toerisme dat de boekingen achter blijven ten opzichte van vorig jaar, herkennen ze niet. Monique de Boer: "Mensen bezuinigen duidelijk op andere dingen. Aandacht voor zichzelf en vakantie hebben hoge prioriteit."

Artemis Body & Mind is in 2005 opgericht door Monique de Boer. Zij was al eigenares van Artemis, centrum voor yoga, zelfontwikkeling en spiritualiteit in IJsselstein. Daar voelde ze de groeiende behoefte bij mensen om te werken aan persoonlijke ontwikkeling. "Uit eigen ervaring weet ik dat door even letterlijk helemaal weg te zijn, los van alle beslommeringen thuis, het proces veel diepgaander werkt. Waar mensen in Nederland maanden voor nodig hebben, kunnen ze hier in een week bereiken". Dat was de aanleiding om het aanbod uit te breiden naar het buitenland. Gekozen is voor een rustige plek in Fethiye, aan de zuidkust van Turkije. Het uitgebreide aanbod van Artemis Body & Mind staat op www.artemisbodymind.nl.