VerkeersInformatieDienst

Internationale conferentie over Afghanistan - 31 maart 2009

24 maart 2009, 13:26
Onder de hoede van de Verenigde Naties zal op 31 maart a.s. een grote internationale conferentie over de toekomst van Afghanistan plaats vinden in Den Haag. Deze vredesconferentie past goed bij onze stad, dé internationale stad van vrede en recht.

Dit betekent dat op 31 maart Den Haag delegaties uit meer dan 70 landen zal verwelkomen. In het World Fo-rum Convention Center aan de Johan de Wittlaan gaan zij in gesprek over structurele oplossingen voor problemen in Afghanistan.

Een conferentie van deze omvang vraagt veel van Den Haag. Er moeten wegen worden afgezet, de beveili-ging in de stad wordt verscherpt en het verkeer moet worden omgeleid. Door deze maatregelen kunt ook u hinder ondervinden, omdat u bijvoorbeeld moet omrijden, minder goed kunt parkeren of ergens gecontroleerd wordt. We doen als gemeente ons uiterste best om de overlast tot een minimum te beperken.

Om de conferentie veilig en ongestoord te laten verlopen, is een verordening afgekondigd voor het afgesloten conferentiegebied. De verordening treedt in werking op maandag 30 maart a.s. vanaf 12.00 uur tot en met woensdag 1 april a.s. tot uiterlijk 06.00 uur. Dit gebied is volledig afgezet en er gelden beveiligingsmaatrege-len.

Het gebied rondom het World Forum Convention Center is op dinsdag 31 maart a.s. afgesloten voor alle verkeer. De Johan de Wittlaan tussen de President Kennedylaan en de Scheveningseweg wordt afgesloten vanaf maandag 30 maart om 12.00 uur tot woensdagochtend 1 april uiterlijk 06.00 uur.

Vanwege de verwachte drukte op hoofdverkeerswegen in en rond Den Haag wordt dringend geadvi-seerd deze dag geen gebruik te maken van de auto, maar van het openbaar vervoer of de (brom)fiets!

Als daar aanleiding toe is, kunnen de genoemde maatregelen en afsluitingen op last van de politie nog wijzi-gen.

Tram 1 wordt dinsdag 31 maart de gehele dag omgeleid. Tram 1 rijdt tussen Delft Tanthof en het centrum van Den Haag zijn normale route. Vanaf halte Centrum rijdt tram 1 via de route van tram 17, dus via de Graven-straat en Noordwal richting Statenkwartier. De route Kneuterdijk â Scheveningen Noorderstrand komt dus te vervallen.

Tram 10 wordt eveneens omgeleid. Tram 10 rijdt vanaf Voorburg Station tot aan het centrum van Den Haag (halte Bierkade). Vanaf daar rijdt tram 10 via het Buitenhof en de Lange Vijverberg naar Den Haag Centraal Station. De route Bierkade â Statenkwartier komt dus te vervallen.

Bus 21 krijgt een beperkte omleidingsroute waarbij alleen de halte World Forum vervalt.

Voor alle recente informatie over de internationale conferentie over Afghanistan kunt u terecht op www.denhaag.nl. Ook informatie over afsluiten van straten, parkeerverboden en wijziging dagen ophalen huis-vuil kunt u op deze site vinden. Rechts in beeld ziet u een knop die u aan kunt klikken. U kunt ook bellen met het gemeentelijk ContactCentrum op het vijfcijferige telefoonnummer 14 070.

Wilt u meer weten over de conferentie zelf, dan kunt u terecht op de speciale website www.afghanistanconference2009.nl.