Gemeente Rotterdam

Weggebruikers krijgen het dringende advies de Randstad op dinsdag 31 maart te mijden tijdens de ochtend- en avondspits. Dit advies komt van Rijkswaterstaat en het Korps Landelijke Politie Diensten.

In verband met de Internationale Conferentie Afghanistan in Den Haag worden de linkerrijstroken van de A4 en A13 afgesloten. Hierdoor kunnen de ongeveer 70 delegaties onder politiebegeleiding snel en veilig vanaf de diverse luchthavens van en naar de conferentie worden gebracht. Gevolg is wel dat er grote vertragingen gaan optreden op de snelwegen tussen de grote steden Amsterdam, Utrecht, Den Haag en Rotterdam. Gevolg is wel dat er grote vertragingen zullen optreden op de snelwegen tussen de grote steden Amsterdam, Utrecht, Den Haag en Rotterdam.

Informatie
Weggebruikers worden via de borden boven de weg geattendeerd op de hinder op 31 maart. Op de dag zelf gaat RWS bij ernstige filevorming omleidingsroutes instellen. Weggebruikers krijgen informatie via de borden boven en langs de weg aangevuld met verkeersinformatie via radio, internet en navigatiesysteem. Zij krijgen het dringende advies om de omleidingsroutes te volgen.

Extra inzet
KLPD en Rijkswaterstaat stellen alles in het werk om de doorstroming op de snelwegen in de ochtend- en avondspits zo soepel mogelijk te laten verlopen. De organisaties zetten voor deze situatie extra medewerkers in.

Adviesroutes
Rijkswaterstaat stelt adviesroutes in om het verkeer zo goed mogelijk te begeleiden. Zo worden er adviesroutes ingezet vanaf Amsterdam tot aan
Antwerpen. Verkeer op die route wordt via de A2 (Utrecht) en A27 (Breda) geleid. Verkeer van en naar Rotterdam wordt via de A15 (Gorinchem) gestuurd. Automobilisten krijgen het dringende advies de aangegeven routes te volgen.
Voor meer informatie kijk op www.rijkswaterstaat.nl.

Bron: Bestuursdienst, 27-03-2009