Gemeente Elburg


PERSBERICHT

Harderwijk, 27 maart 2009
Staatssecretaris Van Bijsterveldt dinsdag in Harderwijk in gesprek met leerlingen over maatschappelijke stages

REGIO --- Dinsdag 31 maart ondertekenen de Noord-Veluwse gemeenten, scholen en vrijwilligerssteunpunten in Harderwijk een overeenkomst waarbij zij hun samenwerking over de invoering van maatschappelijke stages bekrachtigen. Voorafgaand aan deze ondertekening (om 16.45 uur) gaat staatssecretaris Marja van Bijsterveldt van onderwijs (aankomst 15.45 uur, start programma 16.00 uur) onder meer in gesprek met leerlingen en vrijwilligersorganisaties om hun verwachtingen, daden en belevenissen te vernemen over maatschappelijke stages.
Aan dit overleg, in het speciaal hiervoor ingerichte `Studio MaS' in het schoolgebouw van Christelijk VMBO Spectrum in Harderwijk, doen ook gedeputeerde Hans Esmeijer van de provincie Gelderland en wethouder Nico Schipper van Nunspeet als bestuurder van Regio Noord- Veluwe mee, evenals Spectrumdirecteur Matthijs van der Mannen. Door een maatschappelijke stage maken leerlingen van het voortgezet onderwijs kennis met, en vergroten zij hun inzicht in, diverse aspecten en onderdelen van de lokale samenleving. Maatschappelijke stage is een leeractiviteit waarbij leerlingen door gemeente, school en vrijwilligersorganisaties worden begeleid en gestimuleerd bij vrijwilligerswerk en actief burgerschap. Het gaat om een regionaal project van samenwerkingsverband Regio Noord-Veluwe in de gemeenten Elburg, Ermelo, Harderwijk, Nunspeet, Oldebroek en Putten. De provincie Gelderland heeft het project gesubsidieerd.
Waarom is maatschappelijke stage belangrijk? Wat betekenen maatschappelijke stages voor de jeugd en voor het vrijwilligerswerk? Wie hierover meer wil weten of mee wil praten is welkom tijdens `Studio MaS' dinsdag 31 maart van 15.30 uur tot 17.30 uur in Christelijk VMBO Spectrum aan De Sypel in Harderwijk. Na de ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst worden de hapjes en drankjes verzorgd door leerlingen van Spectrum.