Catherine Keyl en Joop Braakhekke koken met laaggeletterden

30/03/2009 13:54

Stichting Lezen & Schrijven

Op dinsdagmorgen 31 maart 2009 presenteert Catherine Keyl haar Leeslichtboek 'Mijn favoriete recept' in Streetfood & Cocktailbar En Pluche

van Joop Braakhekke. 'Mijn favoriete recept' biedt letterlijk en figuurlijk een kijkje in de keuken bij bekende Nederlanders. Catherine Keyl interviewt hen over hun eetgewoonten en favoriete recept. Haar eigen favoriete recept zal zij op 31 maart samen met topkok Joop Braakhekke en (ex)laaggeletterden bereiden in de keuken van En Pluche in Amsterdam. De boekpresentatie en kookworkshop vinden plaats van 11.00 tot 13.00 uur.

Leeslicht

Op 25 maart is de Leeslichtmaand van start gegaan. Leeslicht is een serie boeken in eenvoudig Nederlands en is ontwikkeld voor de anderhalf miljoen laaggeletterden die Nederland telt. Deze mensen hebben zoveel moeite met lezen en schrijven dat zij niet kunnen meekomen in de maatschappij. Met Leeslicht wil Stichting Lezen & Schrijven het lezen van boeken voor hen aantrekkelijker en leuker maken. In samenwerking met uitgeverij Eenvoudig Communiceren is inmiddels de vierde reeks tot stand gekomen.

Naast het Leeslichtboek 'Mijn favoriete recept' is op 25 maart 'De Voorlezer' van Bernhard Schlink verschenen en verschijnen deze maand nog 'Blauw Water' van Simone van der Vlugt en 'Ik staar maar te staren' met reacties van lees- en schrijfcursisten op verhalen van Annie M.G. Schmidt.