Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

TEKORT AAN KIKKERDRIL

Net nu de lente en het kikkerdrilseizoen van start zijn gegaan, is er bijna geen kikkerdril meer te vinden. Dit constateren stadsecoloog Martin Melchers en coördinator schooltuinen Kees Wabeke, nadat zij de afgelopen week meerdere verzoeken hebben gekregen. Vooral leerlingen zijn teleurgesteld omdat zij op deze manier niet deel kunnen nemen aan de kikkerdrilprojecten op school.

Nog nooit eerder is er een 'tekort' aan kikkerdril geconstateerd. Stadsecoloog Martin Melchers, is verbaasd over dit merkwaardige tekort: "Dat er begin april al bijna niets meer is te vinden heb ik nog niet eerder meegemaakt. " Volgens Melchers zou het tekort veroorzaakt kunnen zijn door de populariteit van de film KIKKERDRIL, die momenteel in de bioscopen draait. Kinderen worden waarschijnlijk door de film aangezet om net als het hoofdpersonage Max kikkerdril te zoeken. Melchers, die ook tijdens de voorbereiding van de film de nodige natuuradviezen heeft gegeven: "Vorig jaar in mei heb ik het productieteam van de film op het nippertje nog aan wat kikkerdril kunnen helpen, maar dat was al veel later in het seizoen."

Kees Wabeke (educatief medewerker schooltuinen Amsterdam Zuidoost): "Wij hebben een project met kikkerdril opgezet voor alle basisscholen in Amsterdam Zuidoost. Het is de bedoeling dat wij ze een potje kikkerdril meegeven om te verzorgen in de klas. Ik ben bang dat we door dit plotselinge tekort de scholen nauwelijks kunnen voorzien." Veel leerlingen zijn teleurgesteld omdat zij op deze manier niet deel kunnen nemen aan het kikkerdrilproject.

Het is niet de eerste keer dat een speelfilm een rage veroorzaakt onder een bepaald diersoort. Zo werd na de release van de film '101 Dalmatiërs' de Dalmatiërhond een gewild huisdier en door de Harry Potter films de witte sneeuwuil een ware rage.

Einde persbericht


---