Ingezonden persbericht


Persbericht

Kinderen collecterende groepen naar 'Kikkerdril' met Jantje Beton

Utrecht 31 maart 2008 - Veertig kinderen uit Nederland gaan deze week naar de avontuurlijke buitenspeelfilm ' Kikkerdril'. De makers van de film steunen Jantje Beton en iedereen die zich inzet voor Jantje Beton en gaven een aantal vrijkaarten weg. Daarom deed Jantje Beton een oproep aan alle collecterende verenigingen. Zij konden met het aanmelden van de collectant die zich de afgelopen collecteweek het meest had ingezet, vrijkaarten ontvangen. De vier kinderen die zijn voorgedragen komen uit Zwolle, Beverwijk, Oss en Utrecht. Zij mogen alle vier met negen vriendjes naar de film.

Mark de Roode uit Zwolle haalde namens de scoutingclub Hopman Kippersgroep de zwaarste bus op met daarin ook nog een aantal eurobriefjes. Fiona Sheng uit Beverwijk liet een verjaardagspartijtje voorbijgaan omdat ze wilde collecteren! Damian van Dolleweerd uit Oss heeft zelfs met twee voeten in het gips gecollecteerd voor de Scouting Titus Brandsma. En Arno Willemse uit Utrecht is de grote motiverende factor onder de jeugdleden van de Korfbalvereniging uit Utrecht, die daardoor een recordbedrag hebben opgehaald.

Jantje Beton is betrokken bij de film omdat Kikkerdril laat zien hoe heerlijk buiten spelen is! Jantje Beton vindt dat buiten spelen een verrijking is voor alle kinderen en sluit zich helemaal aan bij het goede gevoel dat de film je geeft. Na het zien van de film wil iedereen, jong en oud, lekker buiten gaan spelen! Jantje Beton komt op voor de speelkansen van alle kinderen in Nederland. Als kinderen spelen hebben ze niet alleen plezier, ze doen ook allerlei ervaringen op die goed zijn voor hun ontwikkeling. Met name voor kinderen die door omstandigheden in de verdrukking dreigen te komen, is dat extra belangrijk. Jantje Beton helpt ze een handje door ze spelenderwijs voor te bereiden op deelname aan de samenleving. Daarom bedenkt, financiert en organiseert Jantje Beton projecten om kinderen samen te laten spelen.

Informatie voor de redactie/

Ingezonden persbericht