Ingezonden persbericht


LaCie wint drie red dot design awards voor bijzonder design

Parijs, 31 maart 2009 - LaCie heeft maar liefst drie red dot design awards 2009 in de wacht gesleept en kreeg één eervolle vermelding. LaCie ontving deze designprijzen voor producten in verschillende categorieën. Tot de winnaars behoren de LaCie 5big Network en de LaCinema Rugged, beide ontworpen door Neil Poulton. Ook de door ITEM ontworpen LaCie Flat Cables wonnen een red dot design award. De eervolle vermelding ging naar de LaCie PCI Cards, ontworpen door Sismo.

Een internationale jury van designdeskundigen koos uit 11.000 inzendingen uit zestig landen de LaCie-producten als winnaars. De toekenning van de red dot design awards is de grootste en meest bekende prijsuitreiking voor productdesign ter wereld. Het Design Zentrum Nordrhein-Westfalen in het Duitse Essen organiseert deze competitie. Dit is een van de belangrijkste en meest gerenommeerde designcentra in Duitsland.

"Bij LaCie zijn we vereerd dat we mogen samenwerken met uitzonderlijke ontwerpers. Hierdoor kunnen we de grenzen van innovatief productdesign constant verleggen", zegt Philippe Spruch, bestuursvoorzitter en CEO van LaCie. "Het is echt opvallend dat zo veel van onze producten geprezen worden voor hun design. Vooral doordat de producten behoren tot uiteenlopende categorieën."

De LaCie 5big Network is ontworpen door Neil Poulton. Deze externe harde schijf heeft een Gigabit Ethernet-verbinding en Hi-Speed USB- en eSATA-poorten. Daarnaast heeft LaCie de schijf voorzien van vijf hot-swappable harde schijven en zeven RAID-standen. Dit alles in een compact design in de vorm van een vierkante aluminium behuizing. De LaCie 5big Network ondersteunt browsergebaseerde toegang en omvat een beheersysteem waarmee gebruikers de harde schijf snel en eenvoudig kunnen installeren. Via dit netwerk hebben ze toegang tot gegevens op Windows-, Mac- en Linux-systemen en kunnen data die daarop staat, delen en opslaan.

Neil Poulton tekende ook voor het ontwerp van de LaCinema Rugged. Dit is de eerste van een serie multimediaproducten waarmee gebruikers hun harde schijf via HDMI direct kunnen verbinden met hun tv. Het originele design van de veelgeprezen LaCie Rugged Harddisk vormt de basis van deze harde schijf. De nieuwe variant heeft zwarte stijlvolle looks en meer multimediafunctionaliteit dan zijn voorganger. Daarnaast heeft de harde schijf 500 GB opslagcapaciteit en is uitwisselbaar met alle populaire mediabestandsformaten.

De LaCie Flat Cables zijn praktisch en aantrekkelijk vormgegeven. Deze door ITEM ontworpen nieuwe productlijn is geschikt voor thuis en op kantoor. De kleurrijke LaCie Flat Cables combineren functionaliteit met een stijlvol design. Hiermee geven ze een positieve draai aan een noodzakelijk kwaad: computerkabels. De LaCie Flat Cables zijn verkrijgbaar voor eSATA, FireWire en drie soorten USB-aansluitingen. De kabels liggen van nature altijd plat. Zo maken ze voorgoed een einde aan een wirwar van computerkabels.

De LaCie PCI Cards behoren tot een nieuwe lijn PCI-kaarten die zichzelf onderscheiden door hun unieke design en gebruiksgemak. De kaarten zijn ontworpen door Sismo en zijn ideaal voor personen die hun desktopcomputer willen upgraden met extra verbindingsopties, zoals Hi-Speed USB, eSATA en FireWire. De LaCie PCI Cards zijn te installeren via plug & play en kunnen verwijderd worden wanneer gebruikers maar willen. Dit zorgt voor maximale gebruiksvriendelijkheid.

De LaCie-producten die in de prijzen vielen, zijn te zien in een speciale tentoonstelling in het red dot design museum in Essen, Duitsland. Deze expositie opent op 29 juni 2009. Met meer dan duizend kunstvoorwerpen verspreid over 13.000 vierkante meter biedt het red dot design museum wereldwijd de grootste permanente collectie modern design. Elke maand trekt het museum ongeveer 120.000 bezoekers.

Over Neil Poulton

Neil Poulton is geboren in Thurso, Schotland. Hij is afgestudeerd in Industrieel Ontwerp aan de Universiteit van Edinburgh en aan de Milan Domus Academy. Poulton viel voor het eerst op in 1989 als de ontwerper van de 'ageing pens'. Deze pennen zijn gemaakt van 'levend' plastic dat door gebruik verandert van kleur en vorm. Tegenwoordig ontwerpt en ontwikkelt Neil Poulton producten voor internationale klanten als LaCie & Artemide. Sinds 1991 woont en werkt Poulton in Parijs. www.neilpoulton.com

Over ITEM

Het creatieve team van ITEM werkt in Londen en Parijs en is gespecialiseerd in alle designaspecten van elektronische consumentenproducten. Recente projecten van ITEM omvatten hitech speelgoed, mobiele telefoons en concepten voor gebruikersinterfaces. ITEM biedt een compleet dienstenaanbod, waaronder strategische begeleiding, conceptvorming, productdesign, 3D-modellering met geavanceerde CAD/CAM-software, modelcreatie en -uitvoering. ITEM heeft als streven zijn ontwerpen te associëren met flair, creativiteit en aantrekkingskracht.

Over Sismo
Antoine Fenoglio en Frédéric Lecourt vormen samen het industrieel ontwerpbureau Sismo. Het bureau heeft locaties in Parijs en Lyon. Sinds 1996 gebruiken de ontwerpers een unieke designaanpak die rebellerende stijlen en industriële kennis combineert met trouw aan een productmerk. In veel uiteenlopende branches tonen zij een grote betrokkenheid bij de productontwikkeling van hun klanten. Hierbij verwerpen ze het elitaire van stilistisch design en geven de voorkeur aan vernieuwing. Sismo ontwerpt en ontwikkelt populaire en bekroonde producten voor uiteenlopende internationale klanten. www.sismodesign.com

Over LaCie

LaCie is de wereldwijd toonaangevende producent van randapparatuur voor gegevensopslag voor pc- en Macintosh-systemen. Het bedrijf levert via een gespecialiseerd dealernetwerk innovatieve oplossingen voor creatieve professionals die gebruikmaken van multimediatoepassingen (grafisch, audio, video, webdesign en digitale fotografie). De producten van LaCie onderscheiden zich door het originele design van ontwerpers als Philippe Starck, Design by F.A. Porsche, Neil Poulton, Ora-Ïto, Karim Rashid en Sam Hecht. LaCie heeft vestigingen in de Verenigde Staten, Europa en Japan, en is genoteerd aan de Paris Nouveau Marché (code 5431).

Ingezonden persbericht