Ingezonden persbericht


Persbericht

Nieuwe Brocade Energy Efficiency Review service kan datacenterkosten met miljarden verlagen Nieuwe service biedt holistische evaluatie en strategieën om bedrijven te helpen efficiëntie te optimaliseren en kosten te reduceren

Eindhoven, 31 maart 2009 - De energie-efficiëntie van ICT-apparatuur gaat een steeds grotere rol spelen bij de aankoopbeslissingen binnen het datacenter; volgens onderzoeksbureau IDC*, wordt er jaarlijks 29 miljard dollar gespendeerd aan alleen al serververmogen en -koeling.

In een gelijksoortig onderzoek die eind 2008 door Brocade (NASDAQ:BRCD) werd uitgevoerd, kwam naar voren dat 44 procent van de Europese ICT-directors** verwacht dat hun bedrijven tot een kwart van hun totale operationele kosten, of OpEx, uitgeeft aan energiegerelateerde kosten. Om de druk op corporate budgetten te verlichten en bij te dragen aan wereldwijde energie-efficiëntie, introduceert Brocade vandaag de Brocade Energy Efficiency Review, een nieuwe service die bedrijven helpt bij de optimalisering van hun datacenteromgevingen en kosten minimaliseert.

De Brocade Energy Efficiency Review is ontwikkeld om een duidelijk beeld van de datacenteromgeving te creëren, waarbij eerst een holistische evaluatie wordt gemaakt van het energieverbruik, de koelingcapaciteit, luchtuitstoot en bijkomende omgevingsfactoren binnen het datacenter die invloed hebben op zowel de operationele kosten als op de betrouwbaarheid van de service. Wanneer dit afgerond is, presenteert Brocade de organisatie een uitgebreid rapport om hen te helpen bij het bouwen en onderhouden van beschikbare, missiekritische datacenteromgevingen die energie- en kostefficiënt zijn.

"Met het huidige economische klimaat, moeten bedrijven elk aspect van hun infrastructuur overwegen wanneer zij op zoek zijn naar een mogelijkheid om energiekosten te reduceren," zegt Claus Egge, Program Director bij IDC's Storage Group. "Men kan niet langer alleen de ICT-infrastructuur op zichzelf beoordelen, maar men moet ook de prestatie van bijkomende systemen zoals koeling, bekabeling en vloerontwerp evalueren. Door een holistische beoordeling van de datacenteromgeving kunnen bedrijven hun efficiëntie aanzienlijk verbeteren en budgetten maximaliseren."

"Veel van de datacenters die vandaag de dag in gebruik zijn, werden tien jaar geleden gebouwd. Door de toenemende vraag zitten deze centers nu vaak volgepropt met de nieuwste, energievretende apparatuur," zegt Peter Schwaar, senior director - Services Delivery, Brocade Global Services. "Helaas is het zo dat deze faciliteiten vaak niet ontworpen zijn om aan de eisen van de moderne ICT-apparatuur te voldoen. In enkele gevallen hebben bedrijven oudere datacenters voorzien van nieuwe energievoorzieningen en zijn koelingssystemen geüpgrade om aan de groeiende vraag te kunnen voldoen. Dit verergert het probleem juist, omdat het meer druk legt op de al overbelaste bronnen - zowel fysiek als financieel. Dit is waar Brocade ingrijpt om lucht te geven."

De Brocade Energy Efficiency Review is ontworpen om aanwezige en potentiële problemen die invloed kunnen hebben op de operationele prestaties te identificeren. De service bestaat uit vier onderdelen:


· Project planning - ervaren professionals stellen in overleg met de klant doelen op en ontwikkelen een strategisch projectplan;


· Bezoek site - inclusief een gedetailleerd onderzoek van het datacenter, de omgevingcondities en algemene opzet;


· Data-analyse en rapportvoorbereiding - data van het bezoek wordt geanalyseerd en voorbereid in een rapport waarin men een beoordeling van de datacenteromgeving (waaronder temperatuur, vochtigheidsgraad, efficiëntie van airconditioning, bekabeling, etc.) en aanvullende suggesties vindt


· Presentatie - alle bevindingen worden gepresenteerd aan het site team van de organisatie en tot in het detail besproken. Voor meer informatie over de Brocade Energy Efficiency Review neemt u contact op met emea-info@brocacde.com of bezoekt u http://www.brocade.com/downloads/documents/data_sheets/services_data_sheets/Brocade_Energy_Efficiency_Review_DS_00.pdf.

Referenties

* Bron: IDC Worldwide Datacenter Network 2008 - 2012 Forecast, 2008 ** Onderzoek onder 8.000 Europese ICT-directors binnen Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk, Benelux, Italië en Spanje

Over Brocade
Brocade® (Nasdaq: BRCD) ontwikkelt buitengewone netwerkoplossingen die complexe, data-intensieve bedrijven vandaag de dag helpt om hun informatieconnectiviteit te optimaliseren en de commerciële waarde van hun data te maximaliseren. Voor meer informatie bezoekt u www.brocade.com

###

Brocade, the B-wing symbol, DCX, Fabric OS, File Lifecycle Manager, MyView, and StorageX are registered trademarks, and DCFM and SAN Health are trademarks of Brocade Communications Systems, Inc., in the United States and/or in other countries. All other brands, products, or service names are or may be trademarks or service marks of, and are used to identify, products or services of their respective owners.

BROCADE CONTACTS

EMEA PR & AR
Stuart Marks
Tel: +44 (0) 1784 496474
Mob: +44 (0) 7734 688062
markss@brocade.com
Brocade Communications Systems
Ad Barghoorn
Telefoon: +31 (0)6 5168 2250
Ad.Barghoorn@brocade.com
Pride PR
Jan Faber/Jessica van Rijswick
Tel: +31 (0)71 568 00 28
brocade@pridepr.nl