Gemeente Hoogeveen

31-3-2009
Schutstraat krijgt nieuw gezicht

Na de reconstructie van de Hoofdstraat-Noord is de Schutstraat (tussen de Alteveerstraat en de Zuiderweg) het volgende uitvoeringsproject in het stadscentrum. Het ontwerp voor de Schutstraat is in samenspraak met ondernemers en bewoners aan de Schutstraat gemaakt.

Vertrekpunt voor het ontwerp van de Schutstraat is de, door de gemeenteraad vastgestelde, visie voor het stadscentrum. In oktober gaat de schop de grond in.

De Schutstraat ondergaat een ware metamorfose: er komt één brede weg van ongeveer zeven meter met twee rijstroken en een overrijdbare middenstrook, vrijliggende fietspaden aan beide kanten van de weg, een aantal veilige voetgangersoversteken, twee bomenrijen en brede voetpaden aan de noordkant. De Schutstraat blijft een 'runshopgebied' waar klanten de auto dichtbij kwijt kunnen om snel even een boodschap te halen. De totale kosten voor het plan bedragen ongeveer 1,9 miljoen euro. Hiervan wordt ongeveer een half miljoen euro gesubsidieerd door de provincie.

Voor het hele zuidelijke deel van de centrumruit (Schutstraat, het Haagje en het Kruis) is één ontwerp gemaakt. De Schutstraat en het Haagje worden in 2012 op dezelfde wijze heringericht. Het Kruis wordt als een plein ingericht en krijg een andere inrichting.

Afzender: College B&W