Ingezonden persbericht


Persbericht

Q-go 5.3 integreert met SDL Tridion en Google Site Search

Diemen, 31 maart 2009 - Q-go, leverancier van zoekoplossingen op basis van Natuurlijke Taal, heeft op 31 maart versie 5.3 gelanceerd. Integratie staat in deze versie centraal.

Veel Q-go-klanten gebruiken Tridion al voor hun content management. De integratie van beide systemen zorgt voor een efficiëntie- en kwaliteitsverbetering. De Q-go - Tridion-connector kent features zoals integratie met de BluePrint-hiërarchie en synchronisatie van de publicatieschema's van Tridion en Q-go.

Daarnaast is het in de nieuwe versie mogelijk om een traditionele keyword search-oplossing, zoals Google Site Search, te integreren met de Q-go-implementatie. Hierdoor kunnen volledige websites gedekt worden met één totaaloplossing. Niet alleen krijgen websitebezoekers het beste van beide werelden, maar de beheerders van de website krijgen in hun rapportages en geïntegreerde feedbackcyclus ook informatie uit Google Site Search.

In Q-go 5.3 zijn er bovendien verscheidene opties toegevoegd om onbeantwoorde vragen op de website automatisch te verwerken. Hierdoor wordt de kwaliteit van de zoekfunctie vergroot, terwijl het verwerken minder tijd in beslag neemt. Verder is de beveiliging op een aantal vlakken aangescherpt, zoals IP-restricties, en is er een aantal rapporten toegevoegd. Tot slot zijn er verschillende handigheidjes ingebouwd bij het bewerken van antwoorden, zoals spellingscontrole en validatie van de HTML-structuur.

"Wie de content voor een website onderhoudt, weet het beste welke klantvragen ieder stukje content probeert te beantwoorden. Het ligt dus voor de hand om de web content editors direkt de Q-go modelvragen te laten onderhouden binnen de hun vertrouwde Tridion-applicatie zelf", aldus Marcel Smit, CEO van Q-go. "Wat betreft de integratie met Google Site Search wil ik aangeven dat beide oplossingen niet hetzelfde werken. Door een combinatie van beide zoekoplossingen, zijn de vindresultaten nog beter. Stel dat er bijvoorbeeld een typefout zit in een bepaald woord, dan wordt de benodigde informatie met Google niet gevonden, maar wel met Q-go."

Q-go 5.3 is vanaf 31 maart 2009 beschikbaar.

(313 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over Q-go
Q-go is een snelgroeiende internationale onderneming van Nederlandse oorsprong. De unieke Natural Language Search (NLS)-technologie van Q-go ondersteunt alle belangrijke Europese talen en zorgt ervoor dat mensen in hun eigen bewoordingen een vraag kunnen stellen via interactieve kanalen. De NLS-technologie van Q-go levert organisaties daardoor maximaal inzicht in het échte vraaggedrag van hun klanten of medewerkers. Q-go heeft vestigingen in Amsterdam, Bonn, München, Zürich, Madrid en Barcelona en ondersteunt organisaties als ING, Fortis, La Caixa, PGGM, Deutsche Telekom, UWV, Deutsche Postbank, Unigarant, BBVA en Telefonica.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Claudia Top van LEWIS - Global Public Relations: Tel: + 31 (0) 40 235 46 00
Fax: + 31 (0) 40 235 46 01
E-mail: claudiat@lewispr.com
Web: http://www.lewispr.com