Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
Capelle aan den IJssel, 31 maart 2009

Quion consolideert stevige positie met rating Fitch

Fitch Ratings Limited geeft hypotheekservicer Quion wederom de hoogste rating voor de special servicing dienstverlening in de Nederlandse markt.

Voor het vierde jaar op rij ziet Quion haar rating voor special servicing gehandhaafd op RSS2-NL. Eveneens voor de primary servicing dienstverlening van Quion handhaaft Fitch de rating van RPS2NL.

Kees Engel, directievoorzitter Quion: "Quion consolideert haar leidende positie in de markt met deze uitstekende rating. Ondanks de algemene neergang in de markt heeft Quion in 2008 solide financiële resultaten geboekt en haar operationele performance aangescherpt. Met de hernieuwde kwalificaties van Fitch kunnen wij onze klanten nog meer comfort en garanties bieden op een hoge kwalitatieve dienstverlening evenals een hoge mate van risicobeheersing van onze hypotheekverwerking."

Impact van servicer ratings
Wij hechten veel waarde aan de ratings van Fitch, omdat zij meespelen bij de selectie van een hypotheekservicer. Voor Quion's business partners is deze uitstekende rating een bewijs van de hoge kwaliteit van onze dienstverlening. Voor geldverstrekkers vooral van belang vanwege het positieve effect van deze rating op te behalen rendementen op beheerde (en gesecuritiseerde) hypotheekportefeuilles.

Primary en special servicing
De rating voor primary servicing kent waardering toe voor de professionele wijze waarop Quion haar hypotheekportefeuille begeleidt. Special servicing staat voor het voorkomen en beperken van betalingsachterstanden en daarmee het tot een minimum beperken van financiële verliezen. De ratings die Fitch toewijst, variëren van 1 (sterk) tot 5 (zwak). De serviceverlening wordt jaarlijks opnieuw door Fitch beoordeeld.

Over Quion
Quion richt zich, naast het aantrekken van funding voor distributiepartners, op de volledige begeleiding van hypotheken voor derden. Quion beschikt over ratings van Fitch Ratings Limited voor zowel primary als special servicing. Fitch Ratings gaf Quion de hoogste rating voor de special servicing dienstverlening in de Nederlandse markt. Quion is SAS 70 Type II gecertificeerd. Quion beheert een portefeuille van ruim 23 miljard en het klantportfolio bestaat uit nationale- en internationale financiële instellingen. Quion consolideert stevige positie met rating Fitch

Voor meer informatie
QUION Groep BV
Aldo Tognini, manager Internal Audit & Veiligheidszaken Postbus 2936
3000 CX Rotterdam
Telefoon: (010) 242 2137
E-mail: aldo.tognini@quion.com
Internet: www.quion.com