Gemeente De Wolden
Zuidwolde, 31 maart 2009





Persuitnodiging


Ondertekening sociale alliantie tussen gemeente en provincie



Wethouder Bert Damming van de gemeente De Wolden en gedeputeerde Anneke Haarsma van de provincie Drenthe tekenen op donderdag 2 april 2009 een overeenkomst om de  samenwerking op sociaal gebied officieel te beklinken. De bestuurders zetten hun handtekening onder een sociale alliantie, waarin de gezamenlijke ambities op het sociaal-maatschappelijk vlak staan voor de komende vier jaar. 



Door bundeling van krachten van de gemeente en de provincie kunnen de gekozen ambities nog verder versterkt worden. Belangrijke onderwerpen in De Wolden zijn bijvoorbeeld het Centrum voor Jeugd en Gezin, de dorpsvisies en de brede scholen. Ook het stimuleren van sportdeelname, en de ontwikkeling van Telebrink in de verschillende kernen zijn gemeentelijke speerpunten binnen de sociale alliantie. 



Vorig jaar heeft de provincie Drenthe een sociale agenda vastgesteld, waarin zij al haar sociale ambities heeft geformuleerd. Vervolgens heeft de provincie alle Drentse gemeenten gevraagd of zij willen samenwerken met de provincie om (een aantal) gezamenlijke ambities te realiseren. Om de gezamenlijke ambities te realiseren, maakt de provincie met gemeenten jaarlijks een uitvoeringsplan.

Het programma:
16.15 - 16.30 uur: ontvangst met koffie/thee
16.30 - 17.00 uur: welkomstwoord burgemeester Peter Snijders 
Toespraken van wethouder Bert Damming en gedeputeerde Anneke Haarsma. 
Ondertekening sociale alliantie 
17.00 - 17.30 uur: informele afsluiting  


////////////////////////////////////////




Gemeente De Wolden