Ingezonden persbericht


Nederland is klaar voor HDTV

Hilversum, 31 maart 2009 - Uit onderzoek onlangs gepubliceerdd door GfK Retail en Technology blijkt dat eind 2009 zo'n 70% van de meest gebruikte TV toestellen in Nederlandse huishoudens geschikt zal zijn voor HDTV ontvangst. Ook de trend naar steeds grotere beeldschermen zet door: in 2009 is 70% van de verkochte nieuwe TV's van een beeldformaat van 30' of groter. Het belang van een hoogwaardige HD digitale TV aansluiting voor consumenten neemt hiermee toe.

Digitale televisie aanbieder CanalDigitaal haakt in op deze trend door op 1 april twee compleet vernieuwde digitale TV abonnementen te introduceren met standaard HDTV ontvangst inbegrepen. De overstap naar HD televisieontvangst komt met de nieuwe abonnementen van CanalDigitaal onder de magische grens van 100 euro. Daarnaast maakt CanalDigitaal de overstap naar digitaal TV kijken in HD kwaliteit een stuk gemakkelijker met de gratis installatieservice.

'Stel je voor, thuis heerlijk op je platte TV kijken naar programma's met een beeld- en geluidskwaliteit zoals je deze nog nooit eerder gezien hebt, wel 5x scherper dan analoog' aldus Rene Tensen, commercieel directeur bij CanalDigitaal. 'Het gemak en de extreem lage kosten waarmee je nu de ultieme TV beleving in huis kunt halen is een kentering in de Nederlandse TV markt'

De abonnementen zijn verkrijgbaar in twee varianten: het FamilieHD-pakket waarin extra veel zenders voor kinderen zijn opgenomen en het EntertainmentHD-pakket waarin daarnaast extra aandacht is voor sport en erotiek. Met het FamilieHD- en EntertainmentHD-pakket zijn zo'n 400 digitale TV zenders te ontvangen uit Nederland en de rest van Europa. Inclusief 8 HD zenders waaronder MTVN HD, DiscoveryHD, Nat Geo HD, Brava HDTV, Arte HD en éénHD (VRT). Met de TripleSat uitbreiding komt het aantal HD zenders op 10, inclusief BBC HD.

Aanbod, Prijzen en verkrijgbaarheid
Het FamilieHD- en het EntertainmentHD-pakket bestaan beide uit een compleet geïnstalleerde satellietontvangst inrichting die door een professionele installateur wordt geplaatst en afgesteld. Bij het FamilieHD-pakket wordt de PHILIPS DSR7121 HD ontvanger geleverd. Bij het uitgebreidere EntertainmentHD-pakket is de PHILIPS DSR8121HD DVR ontvanger inbegrepen inclusief Digitale Videorecorder met 320GB opslagcapaciteit. De standaardinstallatie is geschikt voor ontvangst van de ASTRA 19,2 en 23,5 satellietposities. Als optie is de TripleSat beschikbaar waarmee ook alle zenders uit Engeland ontvangen kunnen worden, inclusief de BBC, ITV, en Channel4 zenders.

Het FamilieHD-pakket kost eenmalig 99 euro en bestaat uit bruikleen van een Philips 7121 HD ontvanger, de installatie van de schotelantenne en alle bijbehorende materialen. Dit is in combinatie met een tweejarig abonnement op het FamilieHD-pakket à ¤ 19,95 per maand.

Het EntertainmentHD-pakket kost eenmalig 99 euro en bestaat uit bruikleen van een Philips 8121 HD DVR ontvanger met 320 GB harddisk, de installatie van de schotelantenne en alle bijbehorende materialen. Dit is in combinatie met een tweejarig abonnement op het EntertainmentHD-pakket à ¤ 29,95 per maand.

Het FamilieHD- en EntertainmentHD-pakket is vanaf 1 april verkrijgbaar via www.canaldigitaal.nl en landelijke electro-retailers als BCC, ElectroWorld, EP, Expert, en MediaMarkt maar ook bij de gevestigde satellietspeciaalzaken.

Meer informatie over de HD Smartpacks, de bijbehorende abonnementen en het zenderaanbod is te vinden op http://www.canaldigitaal.nl/smartpack

Over CanalDigitaal - http://www.canaldigitaal.nl
CanalDigitaal biedt het beste alternatief voor digitale televisie op het gebied van prijs, beeldkwaliteit en zenderaanbod. Samen met haar zusterbedrijf TV Vlaanderen vormt CanalDigitaal een van de grootste aanbieders van digitale televisie in de Benelux, met meer dan 825.000 huishoudens. CanalDigitaal en TV Vlaanderen zenden uit via het ASTRA Satellietsysteem en bieden hun klanten directe toegang tot alle Nederlandse en Vlaamse publieke en commerciële omroepen, premium sport- en filmkanalen en thematische zenders. Daarnaast is er een breed aanbod aan internationale kanalen vrij via ASTRA beschikbaar. Volgens onafhankelijke onderzoeken zijn de klanten van CanalDigitaal klanten zéér tevreden over de beeldkwaliteit, programma-aanbod en helpdeskservice (Onderzoek OPTA nov.'08).

Noot voor de redactie /