Gemeente Utrecht

Schriftelijke vragen van mevrouw G.A. Oskam
(ingekomen 30 maart 2009)

Op de informatieavond op 25 maart belegd door inwonersvereniging 'Hoor de Haar' te Haarzuilens werd door meerdere inwoners geklaagd over het 'sluipverkeer' door het dorp. In het bijzonder werd gewezen op de hoge snelheden die vaak op De Brink ter hoogte van de St. Bonifatiusschool, op de Polderweg en de Rijndijk, met name in de richting Kockengen. Ook werd gemeld dat het vaak gaat over grote hoeveelheden voertuigen. Men is ook bevreesd voor toename van sluipverkeer door Haarzuilens na de afsluiting van de Bochtdijk. Tijdens de discussie met de aanwezige ambtenaren bleek dat er veel aannames zijn, maar dat aan die aannames geen feitelijk onderzoek ten grondslag ligt. De aanwezige bewoners drongen aan op een dergelijk onderzoek. Dit brengt de fractie van D66 tot de volgende vragen:


1. Is het college bereid voor de afsluiting van de Bochtdijk een 0 meting te doen naar de hoeveelheid en de aard van het verkeer door Haarzuilens?
2. Is het college bereid om deze meting op te volgen met een 1 en een 2 meting, met een jaar tussenpoos?
3. Is het college bereid om in een dergelijk onderzoek ook de snelheid van het verkeer in Haarzuilens mee te nemen, met name op de genoemde plekken, gedurende de hele dag, dus ook bij de aanvang- en uitgaan van de St. Bonifatiusschool?
4. Is het college bereid om ook onderzoek te doen naar de herkomst en bestemming van het verkeer door Haarzuilens?
5. Is het college bereid om de resultaten van deze metingen ook aan de inwoners van Haarzuilens en daarna met hun reactie deze aan de gemeenteraad te presenteren?

---- --