Gemeente Utrecht

Schriftelijke vragen van mevrouw G.A. Oskam
(ingekomen 30 maart 2009)

Tijdens een inwonersavond op 25 maart georganiseerd door inwonersvereniging 'Hoor de Haar' werd door meerdere inwoners gewezen op de beperkte mogelijkheden om honden onaangelijnd uit te laten. De plekken waar honden thans uitgelaten mogen worden bevinden zich thans alle op de openbare weg waardoor het niet mogelijk is om honden onaangelijnd uit te laten. Op vragen van vele inwoners werd voor dat laatste doel door de aanwezige ambtenaren een gebied nabij Vleuten, grenzend aan 'plan Nieuwe Vaart' ten westen van de Frederik van Eedenstraat en ten noorden van de Dorpsstraat/Parkweg aangewezen. Dit brengt de fractie van D66 tot de volgende vragen:


1. Is het college het met de fractie van D66 eens dat het in het kader van dierenwelzijn belangrijk is om onaangelijnd uitgelaten te worden zodat zij heerlijk kunnen rennen en ravotten?
2. Is de constatering van D66 juist dat in vrijwel alle subwijken van de gemeente Utrecht zich uitlaatveldjes met hondentoiletten bevinden?
3. Is het college het eens met de fractie van D66 dat een dergelijk uitlaatveldje met hondentoilet eigenlijk een basisvoorziening is?
4. Is het college bereid, om in overleg met alle betrokken partijen, in het Wierickeveld, op een verantwoorde wijze een dergelijke basisvoorziening te creëren?
5. Is het college bereid om in deze namens de inwoners ook het bestuur van inwonersvereniging 'Hoor de Haar' als betrokken partij en gelijkwaardige partner te beschouwen in het overleg?

---- --