Ingezonden persbericht


Albers met Kolles naar 24 uur van Le Mans

Christijan Albers zal dit jaar voor Team Kolles deelnemen aan de Le Mans Series, waarvan het seizoen komend weekend begint in Barcelona, met de 1000 kilometer van Catalonië. Zo heeft het team van voormalig Formule 1-teambaas Colin Kolles dinsdag bekendgemaakt. Ook zal de 29-jarige Nederlander met Team Kolles voor het eerst meedoen aan de legendarische 24 uur van Le Mans.

Albers zal in actie komen met de Audi R10 TDI, waarmee hij vorig jaar oktober nog tweede werd bij zijn debuut in de sportscars, op het circuit van Laguna Seca in Californië. Albers, voormalig Formule 1-coureur, deelde toen de auto met vijfvoudig Le Mans-winnaar Emanuele Pirro. In de Le Mans Series zal Albers een team vormen met de Deense DTM-coureur Christian Bakkerud en de Indiër Narain Karthikeyan, die eveneens een Formule 1-verleden heeft. Eerder deze maand maakte Albers al kennis met zijn nieuwe teamgenoten, tijdens een testsessie op de EuroSpeedway Lausitz in Duitsland.

Albers kijkt ernaar uit om een heel seizoen te rijden met de Audi R10 TDI, die de afgelopen drie jaar goed was voor de overwinning in de 24 uur van Le Mans: "Ik kijk ernaar uit om komend weekend voor Team Kolles uit te komen in Barcelona. Ik ken het team goed, aangezien ik vorig jaar een goed seizoen met ze heb meegemaakt in de DTM. Ik zal dit jaar samen met Bakkerud en Karthikeyan een auto delen en ik denk dat we samen een erg sterk team zullen vormen. Ze hebben allebei erg veel ervaring in de autosport. Het is moeilijk in te schatten waar we komend weekend zullen eindigen, maar we zullen uiteraard erg ons best doen om een goed resultaat neer te zetten."

Kolles en Albers werkten eerder met elkaar samen in de Formule 1, bij de teams van Midland en Spyker, en in het Duitse toerwagenkampioenschap, bij Futurecom TME.

Het Le Mans Series-seizoen bestaat uit vijf races van 1000 kilometer. Na Barcelona volgt op 10 mei de 1000 kilometer van Spa. Op 2 augustus is op het circuit van Portimao de 1000 kilometer van de Algarve en op 23 augustus wordt er gereden op de Nürburgring. Op 13 september wordt het seizoen afgesloten op het circuit van Silverstone, in Engeland. De 24 uur van Le Mans wordt dit jaar verreden op zaterdag 13 en zondag 14 juni.

Noot voor de redactie: (