Centraal Bureau Fondsenwerving

CBF-Keur van Stinafo, Stichting Nationaal Fonds Het gehandicapte kind wordt niet verlengd

Het CBF heeft geconstateerd dat Stinafo, Stichting Nationaal Fonds "Het gehandicapte kind" niet langer keurmerkwaardig is.

Bij de hertoetsing ten behoeve van de verlenging van het CBF-Keur is door Stinafo, Stichting Nationaal Fonds "Het gehandicapte kind" geen medewerking verleend aan het ter beschikking stellen van de door het CBF gevraagde informatie. Hiermee voldoet Stinafo niet aan het Reglement CBF-Keur waarin gesteld is dat de Keurmerkhouder alle benodigde informatie aan het CBF ter beschikking zal stellen. Stinafo, Stichting Nationaal Fonds "Het gehandicapte kind" heeft het CBF medegedeeld af te zien van verlenging van het CBF-Keur.

Het CBF is een onafhankelijke stichting die sinds 1925 toezicht houdt op de inzameling van geld voor goede doelen. Een van de belangrijkste taken van het CBF is het beoordelen van fondsenwervende instellingen. De bekendste beoordelingsvorm is het CBF-Keur.
Het CBF heeft de volgende taken:

- Ontwikkelen van regelgeving voor een betrouwbare en verantwoorde fondsenwerving en besteding en het toetsen van de naleving van de regels door individuele instellingen, op hun verzoek.
- In onafhankelijkheid signaleren en documenteren van zaken die maatschappelijk van belang kunnen zijn bij fondsenwerving.
- Verstrekken van informatie en advies aan publiek, overheden en instellingen.

(31 maart 2009)

Omhoog

Centraal Bureau Fondsenwerving
English version

Het CBF is lid van het International Committee on Fundraising Organizations (ICFO) en wordt gecontroleerd door de Raad voor Accreditatie (RvA).

Centraal Bureau Fondsenwerving - Anthony Fokkerweg 1 - 1059 CM Amsterdam - telefoon: 020 - 417 00 03 - info@cbf.nl Bratpack internetdiensten
CBF-Keur Goede Doelen Fondsenwerving Collectegegevens Collecterooster Donaties Collecte opbrengsten Nalatenschappen