Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Juwelenontwerpster Lili B gaat bijzondere samenwerking aan met Glassic

Diamanten schitteren op de glassculpturen van Monique Zegerius-Schloss tijdens tentoonstelling in Museum Jan van der Togt

Antwerpen - maart 2009. De Nederlandse juwelenontwerpster Lilian Brons is voor kenners geen onbekende. Haar exclusieve juwelenmerk Lili B bestaat uit unieke ontwerpen van hoofdzakelijk goud maar altijd met diamanten. De ontwerpen van Lili B zijn niet onopgemerkt gebleven. Dit resulteerde ondermeer in een finale plaats van de New Talent Competition tijdens de More Exhibition in Milan en de Hong Kong International Jewellery and Watch Fair. Ook mag Lili B inmiddels meerdere internationale publicaties op haar naam schrijven in onder andere Vogue. Verder droeg zangeres Hind een oorbel en ring van Lili B tijdens het songfestival en droegen alle deelneemsters aan de Miss Holland verkiezing juwelen van Lili B. Inspiratie haalt Lilian Brons uit mensen. Want ieder mens is uniek en dat geldt ook voor sieraden. Maar ook materialen en de vorm van edelstenen kunnen het uitgangspunt voor een nieuw ontwerp zijn. Tijdens de Quote beurs in Rotterdam ontmoette Lilian Brons de glaskunstenares Monique Zegerius-Schloss van Glassic. De mooie dingen die beide dames maken, leverde direct chemie en inspiratie op. Met een samenwerking tot gevolg. Bij de modeshow van Ronald Kolk - maart 2009 in het Krasnapolski Hotel te Amsterdam - werd het eerste gezamenlijke project gepresenteerd: een glazen met diamanten en robijnen versierd olifantje. Op 5 april a.s. om 15.00 uur wordt in Museum Jan van der Togt te Amstelveen de tentoonstelling "Glas" van Monique Zegerius-Schloss geopend. Vanuit de samenwerking tussen Monique Zegerius-Schloss en Lili B is hier het olifantje te zien. Daarnaast een zeer bijzonder werk: een Japans Katana zwaard. Volledig van glas met geel en wit goud, diamanten en robijnen belegd. Een werkelijk uniek stuk. Meer informatie op: www.lilib.eu, www.glassic.nl, www.jvdtogt.nl.

Samenwerking: verschillende materialen toch veel overeenkomsten

Hoewel de creatieve processen van Lilian Brons en Monique Zegerius-Schloss leiden tot verschillende eindproducten zijn er wel degelijk overeenkomsten. Vandaar ook dat een bijzondere samenwerking kon ontstaan. Alle ontwerpen zijn uniek. Nooit zijn twee eindresultaten identiek. Van de juwelen bestaat geen mal en in eenmaal gevormd glas zijn moeilijk veranderingen aan te brengen, laat staan exact na te maken. Alle ontwerpen worden door een meester uitgevoerd. Bij Lili B door de beste goudsmid van Antwerpen en bij Monique Zegerius-Schloss door een glasmeester. Verder houden beide kunstenaressen van een grapje en zijn regelmatig bijzondere details in hun ontwerpen te vinden. Zij gaan beide de technische uitdaging met het te verwerken materiaal aan. Zo laat Lili B diamanten regelmatig op speciale manier slijpen en op afwijkende manier verwerken.

In strijd met de natuur - diamanten en robijnen op delicaat glas

De schitterende glazen voorwerpen van Monique Zegerius-Schloss laten de glinsterende diamanten van Lili B optimaal tot hun recht komen. In feite is de samenwerking in strijd met de natuur. Want hoe kan delicaat glas zodanig bewerkt worden dat er diamanten en robijnen in verwerkt kunnen worden? Lilian Brons heeft dagenlang geëxperimenteerd om voor de edelstenen de juiste bevestigingsvorm te vinden. Uiteindelijk zijn minuscule gaatjes in het glas gemaakt. Daarin zijn diamanten en robijnen van topkwaliteit bevestigd op een nieuwe en exclusieve manier. Een precisiewerkje dat veel materiaalkennis vergt.

Japans Katana zwaard; het eerste meesterwerk uit een bijzondere samenwerking

Een van de recente werken van Monique Zegerius-Schloss is een Japans Katana zwaard. Dit zwaard - volledig van glas met een zwart glazen heft en een transparante spade - is met recht nu al een meesterwerk te noemen. Lili B belegde het heft met geel en wit goud, loepzuivere witte diamanten en aan beide zijden een prachtige robijn. Alle stukken zijn te koop. Het olifantje heeft een verkoopwaarde van EURO 7900,- en is in een, in formaat oplopende, serie van drie te koop. De waarde van het exclusieve Katana zwaard is nog onbekend.

Opening tentoonstelling met veel prominenten in Museum Jan van der Togt - zondag 5 april

De met diamant bezette glazen voorwerpen zijn te zien van 5 april tot en met 26 april 2009 in Museum Jan van der Togt te Amstelveen tijdens de tentoonstelling "Glas" Monique Zegerius-Schloss. De tentoonstelling wordt op zondag 5 april om 15.00 officieel geopend door de heer drs. F. Hellendall - wethouder cultuur Gemeente Amstelveen in aanwezigheid van kunstenares Monique Zegerius-Schloss. Juwelenontwerpster Lilian Brons - Lili B - is ook aanwezig. De voorwerpen van Monique Zegerius-Schloss en de bijzondere samenwerking met Lili B spreken ook prominente Nederlanders aan. Inmiddels hebben vele toegezegd bij de opening aanwezig te zijn. Naar verwachting zullen: actrice Gerda Havertong, couturier Ronald Kolk, strafrechtadvocaat Bram Moszkowicz, de bekende kunstenaars Clemens Briels en Roel Hoffstra, Peter Velthuis van Velthuis Kliniek voor cosmetische chirurgie, misdaadverslaggever Peter R. de Vries, couturier Monique Collignon en styliste Graziella Ferraro de opening bezoeken.



Ingezonden persbericht