( BW)(UNITEDPRINT.COM-SE) Unitedprint-uitspraak tegen Vistaprint onherroepelijk

RADEBEUL, Duitsland--(BUSINESS WIRE)--Mar 31, 2009-- Toonaangevend marktleider Unitedprint wint pleit

Het Duitse Federale Hof van Justitie, overeenkomstig paragraaf 99 ABS.1 PatG, 709 ZPO, heeft besloten het omstreden software-octrooi van Vistaprint in te trekken. De rechtbank gaf van het nu officiële vonnis kennis op 25.03.2009.

Andrea Fleischer, woordvoerster van unitedprint.com SE, verklaarde: "De softwarebranche kan nu eindelijk beter ademhalen. De in de Bahama's gevestigde onlineprinter Vistaprint wilde door middel van het patent met referentienummer EP 0852 359 B1, dat slechts door de beschrijving van een technisch procedé de aandacht trok, zijn eigen markt afsluiten." Het Federale Gerechtshof betwistte in het geschil de ingenieuze prestatie van Vistaprint en kwam tot een uitspraak ten gunste van Unitedprint.

Mevrouw Fleischer van unitedprint.com: "Voor de hele softwareindustrie in Europa is dit een positief signaal. Wij verwelkomen deze beslissing en zien daarin een verdere stap naar de liberalisering van de Europese wetgeving voor een faire en open markt".

Oorspronkelijke wetstekst van octrooi-uitspraak: http://www.print24.de/presse/urteil.pdf

Op verzoek van de media kan er een vertaling van de uitspraak worden geleverd.

Profiel van de onderneming

unitedprint.com SE is toonaangevend op de Europese markt op het gebied van web-to-print waarbij deze de onlinedrukportalen http://www.unitedprint.nl, http://www.print24.nl, http://www.firstprint.nl , http://www.getprint.nl , http://www.printwhat.nl en http://www.easyprint.nl exploiteert. Meer dan 500 medewerkers werken 24 uur per dag met de modernste techniek op een werkvloer van 10.000 m². De internetdrukkerij heeft de volgende producten in zijn portfolio: adresstickers, stickers, postpapier, enveloppen, brochures, flyers, muurkalenders, kalenders, korte mededelingen, mousepads, posters, briefkaarten, prospectussen, presentatiemappen, blocnotes, bureauonderleggers, stempels en visitekaartjes. Unitedprint richt zich consequent op zijn voornaamste specialiteit: het leveren van de hoogste drukkwaliteit tegen de laagste prijs via de snelste weg.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:

contact voor het land:
print24 BV
Joris van den Berg
support@print24.nl
www.print24.nl
Telefoon 0800-5242424
of
Perscontact:
print24 GmbH
Andrea Fleischer
andrea.fleischer@print24.de
Telefoon 0351 - 272 253 88