Burgemeester Aboutaleb start de grootste Race of the Classics ooit

09/04/2009 13:35

Stichting Race Of The Classics

Maandag 13 april is het eindelijk zover. Burgemeester Ahmed Aboutaleb zal om 12u00 het startschot geven voor de 21e editie van de Race of the Classics (ROTC). Tijdens de showstart zullen 21 klassieke zeilschepen zich presenteren door een ronde langs de Erasmusbrug en de Veerhaven te varen. 490 studenten zullen in 20 teams op de Noordzee de strijd aan gaan om de Challenge Cup te winnen. In één week tijd zeilen zij via Oostende in België en Ramsgate in Engeland om op zondag 19 april aan te komen in Amsterdam.

Historie

De Race of the Classics, dé zeilrace die menig (studenten)hart sneller doet kloppen, is de grootste studentenzeilrace op klassieke zeilschepen van Europa. 21 jaar geleden is 'De Rees', zoals het door studenten genoemd wordt, bedacht door twee studenten van de Amsterdamse Academie, met als doel de onderlinge contacten tussen studenten van verschillende opleidingen te bevorderen. Inmiddels is dit doel verbreed en streeft de organisatie mede naar het stimuleren van contacten tussen studenten en het bedrijfsleven. Daarnaast spelen veel plezier en competitie een belangrijke rol bij de Race of the Classics.

Open Dag

Ook dit jaar zal de ROTC weer voorafgegaan worden door een Open Dag in de authentieke Rotterdamse Veerhaven. Tussen 11u00 en 17u00 is iedereen welkom om de klassieke schepen van binnen en buiten te bekijken. Ook is er de mogelijkheid om een rondvaart te maken op de Maas op één van de klassieke zeilschepen. Op de wal worden er verschillende leuke activiteiten georganiseerd, zoals optredens van een shantykoor, een nautische markt en verschillende eetkraampjes. Het bezoeken van de Open Dag is gratis en geschikt voor jong en oud.

Vloot

Loggers, barkentijnen, klippers, schoeners, twee- en driemasters: de vloot van de ROTC bestaat uit eenentwintig unieke schepen behorend tot het Nederlandse nautische erfgoed. Met een totale lengte van ruim 1 kilometer is dit ook voor de ervaren schippers een heel spektakel in de wedstrijd. De "Twister", tweevoudig winnaar zal ook dit jaar weer haar best doen om de deelnemende studenten als snelste te laten finishen.

Voor meer informatie over de Race of the Classics kijk op www.rotc.nl

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl





http://www.rotc.nl