Gemeente Utrecht

Sporten met topsporters tijdens de Jaarbeurs Utrecht Marathon

Utrechtse jongeren kunnen onder begeleiding van topatleten Timothy Beck en Patrick van Balkom gratis deelnemen aan verschillende sportclinics tijdens de Jaarbeurs Utrecht Marathon op 13 april. Zij maken kennis met het aanbod van verschillende Utrechtse atletiekverenigingen. Dit alles gebeurt in het kader van de Sport Experience Utrecht.

De atletiekclinics die de topsporters geven zijn gratis en vinden plaats op het Jaarbeursplein, tussen 10.00 en 15.30 uur. Het hoogspringen is in het Jeugddorp bij de start/finish, de sprint op de atletiekbaan in de hal van de Jaarbeurs. De activiteiten worden georganiseerd door de atletiekverenigingen Hellas, Phoenix en U-track.

Timothy Beck is voormalig Nederlands Kampioen op de 60 en 100 meter sprint, won brons tijdens het WK van 2003 op de 100 meter estafette en nam onlangs nog deel aan het WK Bobslee in Lake Placid. Patrick van Balkom was ook lid van het estafette team dat in 2003 brons won op het WK. Daarnaast won hij een groot aantal nationale titels op verschillende afstanden in- en outdoor.

Sport Experience Utrecht is opgezet om Utrechters van alle leeftijden en van verschillende culturen via sport met elkaar in contact te brengen. Sporten is leuk en gezond en draagt bovendien bij aan opvoeding en integratie. De gemeente Utrecht wil zoveel mogelijk Utrechters aan het sporten krijgen; de sportevenementen van Sport Experience Utrecht helpen daar aan mee. Op een laagdrempelige en uitnodigende manier kunnen kinderen, jongeren en hun ouders kennismaken met de meest uiteenlopende sporten.

Voor meer informatie kunt u terecht op: www.sportexperienceutrecht.nl