Politie Utrecht

Persberichten stad Utrecht, 10.00 uur

Utrecht, 13-04-2009

Aangehouden voor diefstal

UTRECHT - De politie heeft in de nacht van zaterdag 11 op zondag 12 april een man aangehouden omdat hij een inbraak had gepleegd.

Rond 03.10 uur kreeg de politie via een getuige een melding dat er ingebroken werd in een pand aan de St. Ludgerusstraat. Ter plaatse zagen agenten een auto hard wegrijden. Uit het pand kwam twee mannen lopen, die bij het zien van de agenten, hard wegrenden. De achtervolging werd te voet ingezet.

Uiteindelijk kon een van de verdachten, een 20-jarige man uit Utrecht, op de Julianaparklaan worden aangehouden. De politie doet nog onderzoek naar de medeverdachten. In het pand werden braaksporen aangetroffen.

Aangehouden voor woninginbraak

UTRECHT Zaterdagmiddag 11 april heeft de politie twee minderjarige meisjes aangehouden omdat zij geprobeerd hadden in te breken in een woning.

De politie werd rond 15.35 uur via 1-1-2 gebeld door een getuige die zag dat twee meisjes zich verdacht gedroegen bij een woning aan het Prinses Ireneplateau. Ter plaatse zagen agenten de twee meisjes snel weglopen. De agenten zette de achtervolging en kon het tweetal in het park tegenover de woning aanhouden. De meisjes, 13 en 16 jaar uit Nieuwegein en Ede (Gelderland), hadden door een raam te forceren getracht in te breken. Zij werden voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Inbraak bij zeven autos

UTRECHT De politie is op zoek naar de verdachte(n) die verantwoordelijk zijn voor zeven auto-inbraken en roept getuige(n) op zich te melden.

Zaterdagmorgen bleek om 11.00 dat er op de Oud Wulvenlaan en de Oranje Nassaulaan bij zeven autos was ingebroken. Ter plaatse constateerde agenten dat bij alle autos een of meerdere ruiten waren ingeslagen. De gedupeerden kwamen naar het bureau voor het doen van aangifte. De politie is op zoek naar getuige(n) van deze inbraken. Heeft u iets verdachts gezien in de omgeving van de Oud Wulvenlaan en de Oranje Nassaulaan mogelijk in de nacht van zaterdag 11 op zondag 12 april, belt u dan met de politie van het bureau Utrecht zuid, tel.: 0900 88 44.

Inbreker aangehouden

UTRECHT Vrijdagavond 10 april heeft de politie op de Kanaalweg een inbreker op heterdaad kunnen aanhouden.

Via de meldkamer kwam een 1-1-2 melding binnen van een getuige die had gezien dat er mogelijk werd ingebroken bij een bedrijf aan de Kanaalweg. Rond 21.20 uur kwamen agenten ter plaats maar troffen niemand meer aan. Aan de hand van het door de getuige opgegeven signalement zagen agenten op de Beneluxlaan een man lopen die daar volledig aan voldeed. De 18-jarige man uit Utrecht werd aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau. Bij het bedrijf was een ruit ingeslagen en mogelijk meerdere verdiepingen doorzocht.

Autokraker aangehouden

UTRECHT Zaterdagmorgen 11 april heeft de politie een man in de bus aangehouden omdat hij verdacht werd van het plegen van een auto-inbraak.

Een getuige belde rond 08.55 uur naar de politie omdat hij had gezien dat een man een auto-inbraak had gepleegd en vervolgens in de bus gestapt was. De agenten hielden de

49-jarige verdachte uit Utrecht in de bus aan. Hij werd voor verhoor meegenomen naar het bureau. Hier bleek dat de man nog voor ruim 1200 Euro aan boetes had openstaan.

Onderzoek naar brand

UTRECHT De politie is een onderzoek gestart naar verdachte omstandigheden bij een brand die in de nacht van woensdag 8 op donderdag 9 april plaatsvond.

De brand ontstond rond 03.40 uur in een garagebedrijf aan de Martin-ovenweg. Het vuur sloeg al snel over naar een ander pand tegenover het bedrijf. Naar aanleiding van binnengekomen informatie heeft de politie besloten verder onderzoek te plegen rondom de brand. Het pand is afgezet en zal de komende tijd onderzocht worden door rechercheurs van de forensische-opsporing.

Beginnend bestuurder onder invloed

UTRECHT In de nacht van zondag 12 op maandag 13 april heeft de politie een man aangehouden omdat hij onder invloed in zijn auto reed.

Tijdens de surveillance zagen agenten een auto over het Janskerkhof rijden waarvan één koplamp defect was. De bestuurder kreeg een stopteken en werd aangesproken. De agenten roken een sterke alcohollucht bij de 21-jarige bestuurder uit Delft. Na een eerste blaastest bleek dat de man te veel gedronken had. Op het bureau wees de ademanalyse 560 ug/l uit. Omdat hij een beginnend bestuurder was werd zijn rijbewijs ingenomen en kon hij met een proces-verbaal en een algeheel rijverbod van acht uur lopend naar huis.

Straatroof

UTRECHT - Op het Ledig Erf vond in de nacht van zondag 12 op maandag 13 april een beroving plaats waarvan een jongen het slachtoffer werd.

Een 17-jarige jongen uit Utrecht liep omstreeks 04.12 uur over het Ledig Erf. Plotseling werd zijn tas uit zijn handen getrokken door een jongen met een wit trainingjack aan. Het slachtoffer rende nog een stukje achter de verdachte aan, maar zag geen kans meer hem in te halen.

De politie is op zoek naar getuige(n) van deze beroving. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het bureau Utrecht zuid, tel.: 0900 88 44.

Straatroof

UTRECHT Zondagmorgen vond op het Pieterskerkhof een beroving onder bedreiging van een mes plaats.

Een 22-jarige man liep omstreeks 05.30 uur over het Pieterskerkhof. Plotseling werd hij onder bedreiging van een mes beroofd van zijn mobiele telefoon en geld. De verdachte rende na de beroving hard weg. De politie is op zoek naar getuige(n)( van deze beroving. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het bureau Utrecht centrum, tel.: 0900 88 44.

Verdachte autokraak aangehouden

UTRECHT - Op zondagavond 12 april werd een surveillancevoertuig door de Meldkamer naar de Spaaklaan te Utrecht gestuurd voor een melding van een poging tot inbraak in een kelderbox. Daar zou een scooter het doelwit zijn geweest, wat echter niet gelukt was omdat de berijder hem mee had. Toen zij de naam van de melder hoorden, legden zij een relatie naar een auto-inbraak die eerder die avond had plaatsgevonden aan de Van Eimerenstraat te Utrecht.

Daar was sprake van een scooter geweest, met een naamgenoot als eigenaar. Vervolgens hielden zij de 19-jarige Utrechter aan op verdenking van auto-inbraak en namen zij de scooter in beslag. Er is een onderzoek ingesteld.

Intrappen deur

UTRECHT Op zondagavond 12 april kreeg de politie rond 22.00 uur een melding dat een drietal jongeren de deur aan het intrappen was van een woning aan het Brederoplein te Utrecht. Enkele eenheden gingen ter plaatse en men probeerde de personen in te sluiten. Bij het zien van de politie gingen de jongeren er vandoor. De politie wist twee van hen aan te houden op verdenking van vernieling. Het gaat om een 15-jarige en een 21-jarige uit Utrecht; de laatste staat als veelpleger bekend terzake diefstal. De politie heeft sporen veiliggesteld.

Poging beroving laptop

UTRECHT Op vrijdagmiddag 10 april rond 13.00 uur kreeg de politie het verzoek om naar de Voorstraat te Utrecht te komen. Daar zou een man lopen die een vrouw had proberen te beroven van haar laptop. Ter plaatse meldde een getuige dat de verdachte een laptop uit de achterbak van een auto van het slachtoffer had willen wegnemen. Een omstander zou een handgemeen hebben gehad met de verdachte. Het slachtoffer bleek in paniek met laptop in haar auto te zijn gevlucht.

De politie hield de vermoedelijke verdachte even later aan op het Jansveld. Het is een 36-jarige veelpleger uit Utrecht. De politie verzoekt het slachtoffer contact op te nemen met de politie om aangifte te doen. Zij kan bellen met (0900) 8844 (lokaal tarief).