Politie Utrecht

Persberichten Eemland zuid, 10.00 uur

Utrecht, 13-04-2009

Mishandeling

AMERSFOORT Vrijdagavond vond in een woning aan de Arendshorst een mishandeling plaats. De verdachte kon worden aangehouden.

Rond 18.10 uur kreeg de politie een melding dat een vrouw mishandeld werd in een woning aan de Arendshorst. Ter plaatse bleek dat een 33-jarige man uit Amersfoort een 34-jarige vrouw uit Amersfoort had mishandeld. De man werd aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau. Hier bleek dat hij nog zeven boetes, met een totaalbedrag van ruim 990,- , had openstaan.

Snorfietser onder invloed

LEUSDEN In de nacht van zondag 12 op maandag 13 april heeft de politie een man aangehouden omdat hij onder invloed op zijn snorfiets reed.

Tijdens de surveillance zagen agenten rond 01.20 uur op de Hamersveldseweg een snorfiets rijden waarvan het achterlicht knipperde. De bestuurder werd voor controle aan de kant gezet. De 24-jarige man uit Leusden rook sterk naar alcohol. Na een eerste blaastest bleek dat hij te veel gedronken had. Op het bureau wees de ademanalyse 615 ug/l uit. De man kon direct zijn rijbewijs inleveren en werd met een proces-verbaal en een rijverbod van zeven uur naar huis gestuurd.

Verdachten bromfietsdiefstal aangehouden

AMERSFOORT Op zondagavond 12 april rond 19.00 uur werd een 16-jarige jongen uit Leusden beroofd van zijn bromfiets op de Lageweg te Amersfoort. Daarbij waren een viertal jongeren betrokken. De politie hield direct een zoekactie bij een school aan de James Cookstraat en de nabijgelegen Hogeweg. Daarbij konden drie van de vermoedelijk vier verdachten worden aangehouden. Zij werden in verzekering gesteld. Het gaat om drie 18-jarigen uit Amersfoort.