Politie Utrecht

Persberichten Lekstroom, 10.00 uur

Utrecht, 13-04-2009

Meisje aangehouden voor vernieling

VIANEN Op de Voorstraat heeft de politie in de nacht van zaterdag 11 op zondag 12 april een meisje aangehouden voor het plegen van een vernieling.

Rond 01.20 uur kreeg de politie via 1-1-2 een melding van een getuige die gezien had dat een meisje met een opvallende kleur helm een ruit had ingeslagen op de Voorstraat. Ter plaatse troffen agenten een meisje aan die verklaarde dat zojuist twee jongens de ruit hadden vernield. Via de meldkamer werd de kleur helm doorgegeven. Het 17-jarige meisje uit Vianen was in het bezit van de helm. Zij werd aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau. Hier werden haar ouders ook op de hoogte gebracht van het gedrag van hun dochter.

Dieven aangehouden

IJSSELSTEIN De politie heeft in de nacht van zondag 12 op maandag 13 april twee mannen aangehouden omdat zij goederen uit een trailer hadden gestolen.

Een getuige belde omstreeks 03.05 uur via 1-1-2 naar de politie omdat hij gezien had dat twee personen zich verdacht ophielden bij een trailer die op de Energieweg geparkeerd stond. De man zag dat twee mannen goederen uit de trailer aan het overladen waren. Nog voordat de politie ter plaatse was ging de verdachten er vandoor.

De getuige achtervolgde de verdachte en gaf de positie aan de politie door. Hierdoor kon de auto met de twee verdachten op de Lorenzlaan worden klemgereden. De verdachten, 21 en 19 jaar uit Nieuwegein en IJsselstein, werden aangehouden. In hun auto trof de politie goederen aan die afkomstig waren uit de trailer.

Poging diefstal verkeersborden

HOUTEN Op zondagmiddag 12 april rond 17.00 uur kreeg de politie een melding dat twee jongeren verkeersborden uit de grond hadden proberen te rukken. Dit gebeurde op De Rede te Houten. Een beveiligingsbeambte die het zag, hield de jongeren aan. De politie kwam ter plaatse en nam de jonge mannen van 24 uit Haarlem en 21 uit Leiden mee naar het bureau op verdenking van openlijk geweld/diefstal.