Politie Utrecht

Persberichten Rijn & Venen, 10.00 uur

Utrecht, 13-04-2009

Aangehouden na vechtpartij

LINSCHOTEN De politie heeft drie personen aangehouden bij een vechtpartij aan de Dorpsstraat.

In de nacht van zaterdag 11 op zondag 12 april kreeg de politie een melding van een grote vechtpartij voor een horecagelegenheid aan de Dorpsstraat. Ter plaatse troffen agenten twee groepen aan die slaags met elkaar waren. Met de inzet van onder andere een politiehond kreeg de politie de ongeregeldheden onder controle. Drie personen, 20, 21en 37 jaar uit Linschoten en Montfoort werden aangehouden.

Aangehouden voor vernieling

MAARSSEN Op de Rogier van Otterloolaan heeft de politie een jongen aangehouden omdat hij een vernieling had gepleegd.

Een getuige zag in de nacht van zaterdag 11 op zondag 12 april een jongen vernielingen plegen aan een auto die geparkeerd stond aan de Rogier van Otterloolaan. Ter plaatse bleek dat de jongen met een aantal karatetrappen de spiegels van de auto had vernield. Tevens had hij zonder enige aanleiding een aantal deuken in de auto geschopt. Aan de hand van het opgegeven signalement zagen de agenten de jongen, 16 jaar uit Maarssen, bij het speeltuintje staan. Hij werd meegenomen naar het bureau. Hier werden zijn ouders in kennis gesteld.

Dief aangehouden

MAARSSEN De politie heeft in de nacht van vrijdag 10 op zaterdag 11 april op de Zwanenkamp een man aangehouden omdat hij spullen uit een tuin had gestolen.

Een oplettende getuige zag omstreeks 02.20 uur dat een man een tuinbank en andere spullen uit een tuin aan de Valkenkamp in een bestelbus aan het inladen was. Gezien het tijdstip vond de getuige dit verdacht en belde via 1-1-2 de politie. Aan de hand van het opgegeven signalement en de omschrijving van de bus, zagen agenten de bus op de Zwamenkamp rijden. De 25-jarige bestuurder uit Maarssen werd aan de kant gezet.

De man verklaarde dat hij de spullen uit de tuin van zijn moeder mocht halen. Het verhaal bleek niet te kloppen en de man werd aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau. In de bus werden de gestolen spullen aangetroffen.

Man met mes aangehouden

MAARSSEN Vrijdagavond heeft de politie een man met een mes op het Antilopespoor aangehouden.

Getuigen belden omstreeks 23.10 uur naar de politie omdat zij een man met een mes op straat zagen lopen. De man was met het mes wild om zich heen aan het zwaaien. De politie ging met meerdere eenheden ter plaatse en trof de verdachte en een andere man op het Antilopenspoor aan. De 34-jarige man uit Maarssen verklaarde van niets te weten. Tijdens de fouillering kwam er een 30 centimeter lang mes uit zijn zak. De Maarssenaar werd aangehouden. Zijn maat, 36 jaar uit Maarssen, werd ook aangehouden omdat hij zich niet kon legitimeren.

Mishandeling

MAARSSEN Vrijdagmiddag vond op een fietspad bij de Maarsseveenseplassen een mishandeling plaats. De verdachte kon worden aangehouden.

Een 56-jarige man uit Utrecht belde via 1-1-2 naar de politie omdat hij zonder enige aanleiding geslagen was door een andere man. Het slachtoffer fietste samen met een vriend op het fietspad rondom de Maarsseveenseplassen. Vanuit tegenovergestelde richting kwam een man aanfietsen. Tijdens het voorbij rijden sloeg de man zonder enige aanleiding het slachtoffer recht in zijn gezicht.

Aan de hand van het opgegeven signalement troffen agenten de 40-jarige verdachte uit Utrecht op de Herenweg aan. De Utrechter werd aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau.