Politie Gelderland-Zuid

Link naar website Meld Misdaad Anoniem

Aanhouding na beroving

Tiel, 13-04-2009 o In de nacht van zaterdag op zondag hield de politie na een korte zoekactie in het centrum van Tiel een 33-jarige inwoner van die plaats aan op verdenking van beroving. Kort daarvoor kreeg de politie een melding dat tijdens het uitgaan bij een man in een café een aanzienlijk geldbedrag uit zijn broekzak was weggenomen.

Er zou vervolgens een worsteling ontstaan zijn waarop een portier, die aanvankelijk dacht aan een opstootje, hen had buitengezet. Toen bleek dat één van de mannen, een 36-jarige Tielenaar, slachtoffer was geworden van beroving. Politieagenten die snel ter plaatse waren, namen de 36-jarige mee in hun surveillanceauto om in de omgeving rond te kijken naar de verdachte. In de buurt werd deze man inderdaad nog aangetroffen en meteen als verdachte aangehouden.

Bij fouillering vonden de agenten een hoeveelheid geld dat in beslag werd genomen. De 33-jarige werd voor verhoor ingesloten en is intussen in verzekering gesteld. Nader onderzoek loopt. De politie is onder andere bezig met het opnemen van getuigenverklaringen. Van de 36-jarige man uit Tiel is aangifte opgenomen.
(08)

Laatst gewijzigd 13-04-2009 10:14 | © Regio Gelderland-Zuid |