KNHS


Harrie Smolders naar vijfde plek in Lummen
13 april 2009
Harrie Smolders - Oliver Q

LUMMEN (KNHS) - In het hoofdnummer van Lummen Horses 2009, een wedstrijd met hindernissen tot een hoogte van 1.50 m., was Harrie Smolders (Hooge Mierde) de enige Nederlander die zich plaatste voor de barrage. Hij eindigde met de hengst Exquis Oliver Q (v. Quattro)foutloos op de vijfde plek.

De zege ging naar de Braziliaan Pedro Veniss met Amaryllis, terwijl de Belg Niels Bruynseels tweede werd met Aluna. De derde plek in de barrage werd opgeëist door de uit Azerbeidzjan afkomstige Jamal Rahimov met de hengst Aramis. Mark Jespers (Prinsenbeek) bleef met Tiklia door één springfout net buiten de barrage en werd zeventiende, terwijl Yves Houtackers (Weert) met Tattoo, Henk van de Pol (Knegsel) met Utah en Roelof Bril Westendorp) met Snowland tegen twee springfouten aanliepen.
In de finale van het 1.40 m springen eerder die dag eiste Piet Raijmakers (Asten) met Van Schijndel's Now Or never (v. Burggraaf) de derde plaats op, terwijl Nathalie van der Mei (Makkinga) met Heechhiem's Tersina (v. Corland) tweede werd in de finale van het 1.35 m. springen.