Politie Haaglanden

Link naar website Meld Misdaad Anoniem

13 01 Persberichten 13 april

Haaglanden, 13-04-2009

Vrouw in gracht gegooid, politie zoekt getuigen Den Haag Een 22-jarige vrouw uit Den Haag werd vrijdag 10 april door een nog onbekende man op de Noordwal met fiets en al in een gracht geduwd. De vrouw fietste omstreeks 19.50 uur op de Noordwal toen een jongeman op haar afkwam en haar ter hoogte van een tankstation de gracht induwde. De vrouw kon De jongeman was licht getint, had donder opgeschoren haar, was ongeveer 1.70 lang en droeg een geel zwart gestreept shirt en een spijkerbroek. De dader is weggerend de wijk Kortenbos in. Een andere jongen stond hem luidkeels aan te moedigen. Bent u getuige geweest van deze mishandeling of heeft u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de dader? Neemt u dan contact op met de recherche van politiebureau Jan Hendrikstraat via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000.

Graffiteurs tegen de lamp
Den Haag Surveillerende agenten kregen 11 april om 05.10 uur de melding van mannen die graffiti aan het spuiten waren aan de zuidkant van het havenhoofd. Op het moment dat zij de agenten zagen, gooiden ze hun verfbussen weg en namen de benen. Na een korte achtervolging konden de agenten de mannen (25 en 26 jaar uit Arnhem en Den Haag) aanhouden. Eén van het twee droeg een mijnwerkerslamp op zijn hoofd. Daarbij hadden ze verfresten op hun handen. Ook hadden ze een voorbeeld op zak van hoe hun graffitiwerk er uit zou komen te zien. Bij daglicht bleek dat de mannen al een eind op weg waren en een graffitiwerk van ongeveer 15 meter lang en 3 meter hoog hadden gemaakt. Zij kregen een proces-verbaal en zullen de schade moeten vergoeden.

Goede getuige
Den Haag Een getuige kon 12 april om 03.00 uur een dusdanig gedetailleerde beschrijving geven van man die in de Drebbelstraat in een auto inbrak, dat agenten de man korte tijd later op de Wenckebachstraat aan konden houden. Ook bij een spiegelconfrontatie herkende de getuige de man als de inbreker. De verdachte, een 53-jarige man uit Den Haag, wordt 14 april voorgeleid.

Vrouw stuurt sms en vangt zakkenroller
Den Haag Surveillerende agenten zagen zaterdag 11 april rond 02.00 uur een man en een vrouw op het Plein worstelen met elkaar. De 22-jarige vrouw uit Almere wenkte de agenten. Deze zagen toen ze op het worstelende stel afliepen dat de man een GSM in zijn sok probeerde te stoppen. Dat mislukte, de telefoon viel op straat waarna de man er met zijn voet op ging staan. De vrouw verklaarde aan de agenten dat zij in een bushokje op het Spui heel even in slaap gevallen was en dat de man toen haar GSM gestolen had. Toen hij wegliep had zij met haar tweede telefoon een sms verstuurd waarvan het signaal duidelijk te horen was bij de man. De agenten hielden de 24-jarige man uit Den Haag aan. De Hagenaar bekende de diefstal.

Man gewond aangetroffen
Den Haag Politieagenten troffen na een melding zaterdag 11 april om 19.30 uur een zwaar gewonde man aan in het Haagse Bos. In de omgeving hielden de agenten vier mannen aan in de leeftijd van 22,33,35 en 55 jaar uit Wassenaar, Den Haag en Polen die mogelijk betrokken waren bij de mishandeling. Na verhoor bleek dat drie van de mannen niet betrokken waren bij de mishandeling. Een 22-jarige man uit Polen zit nog vast. Het slachtoffer ligt in het ziekenhuis, zijn toestand is stabiel.

Gepakt voor vernielen abri
Den Haag - Een taxichauffeur zag zondag 12 april omstreeks 03.15 uur een man een ruit van een abri op het Spui vernielen. Gewaarschuwde politieagenten spraken de dader onmiddellijk aan. De 20-jarige man uit Zoetermeer die behoorlijk dronken was en gewond was aan zijn arm werd direct agressief en wilde niet mee naar het bureau. Aan het bureau wist de Zoetermeerder wist zich niet zo veel te herinneren, hij dacht dat hij door een abri gevlogen was. Met een proces-verbaal op zak kon de man later naar huis.

Parkeerautomaat opengebroken, drie jongens aangehouden Den Haag - Een oplettende getuige zag zaterdag 11 april om 11.45 uur drie jongens tegen een parkeerautomaat schopten op de Engelenburgstraat en deze openbraken. Doordat de getuige een duidelijk signalement gaf hielden gewaarschuwde agenten de drie in de leeftijd van 11, 14 en 15 jaar en alle drie uit Den Haag, aan op de Retiefstraat. Één van hen (14 jarige) kreeg in overleg met zijn ouders een HALT verwijzing. De 15-jarige jongen, die bekende het geld uit de automaat te hebben weggenomen, ging met een proces-verbaal naar huis. De 11-jarige jongen had alleen toegekeken.

Joyriding met auto schoonvader
Den Haag Politieagenten zagen zaterdag 11 april om 02.50 uur een automobilist door het rode licht en met hoge snelheid over het Soestdijkseplein rijden. De agenten gaven de automobilist een stopteken, de bestuurder reageerde daar niet op. De automobilist reed met gedoofde lichten weg en ramde op de Roemer Visscherstraat een geparkeerd staand voertuig. Via Wateringen probeerde de wegpiraat te ontsnappen maar reed onderweg tegen paaltjes en stoepranden aan. Zijn auto had inmiddels zoveel schade opgelopen (o.a. lekke band) dat deze op de Laan van Wateringseveld alleen nog maar kon uitrollen. De 28-jarige bestuurder uit Zoetermeer bleek te rijden zonder rijbewijs en onder invloed. Hij blies 335 ugl. De limiet voor alcohol in het verkeer ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders (minder dan vijf jaar in het bezit van een rijbewijs) geldt strengere wetgeving. Voor hen ligt de grens op 88 ugl (= 0,2 promille). Per 1 oktober is bovenop de bestaande strafmaatregelen en boetes een nieuwe maatregel van kracht: de lichte educatieve maatregel alcohol (LEMA). Bij een alcoholpromillage van 0,5 of meer moet de beginnend bestuurder verplicht op cursus. De cursus duurt twee dagdelen en kost de overtreder 350 euro.
De auto van zijn schoonvader liep door deze dollemansrit flinke schade op. Ook twee politievoertuigen liepen schade op. De Zoetermeerder bekende dat hij geen rijbewijs had en dat hij de sleutels van de auto uit de tas van zijn vriendin gehaald had. Met meerdere processen verbaal verliet hij het politiebureau.

Vast voor openlijk geweld en mishandeling
Den Haag Politieagenten werden zaterdag 11 april gestuurd naar de Georges Bizethof waar een vechtpartij zou zijn. Al gauw bleek dat een groep van vier mannen en een vrouw op het terrein van wijkcentrum de Geest een houten paal naar een 50-jarige man uit Den Haag gegooid hadden waardoor deze gewond raakte. De vijf, in de leeftijd van 19 t/m 21 jaar, hadden ook stoeptegels uit het trottoir gehaald om deze naar het slachtoffer te gooien. De vijf waren in een auto gestapt. Politieagenten troffen de auto en de vijf aan in de George Bizethof. De agenten hielden vijf uit Den Haag aan op verdenking van mishandeling en openlijk geweld. Ruzie en overlast lijken de aanleiding van de vechtpartij en daarop volgende mishandeling te zijn. De politie onderzoekt de zaak.

Woninginbraak
Leidschendam Meerdere politiemensen zochten 11 april om 03.15 uur de omgeving af rondom een woning aan de Prins Frederiklaan. Slechts een paar minuten na de melding van een woninginbraak konden de agenten al twee verdachten (beide mannen zijn 20 jaar en komen uit Leidschendam) aanhouden die voldeden aan het signalement. Ook vonden ze twee geldkistjes die de inbrekers waarschijnlijk tijdens hun vlucht hadden achtergelaten. Het tweetal zit nog vast voor verhoor.

Geuroverlast leidt naar hennepkwekerij
Leidschendam Een melding van geluidsoverlast luidde het einde in van een hennepkwekerij in een woning aan het Buitenwater. Agenten namen poolhoogte in de woning en vonden op zolder een hennepkwekerij. Ze hielden de bewoner (een 25-jarige man) en zijn vriendin (19 jaar uit Amsterdam) aan. De planten werden vernietigd en de man kreeg een proces-verbaal. Politie Haaglanden wijst nadrukkelijk op het gevaar van hennepkwekerijen. In veel gevallen is er sprake van illegaal stroomgebruik wat leidt tot brandgevaarlijke situaties. Heeft u vermoedens van een kwekerij bij u in de buurt dan vraagt de politie nadrukkelijk contact op te nemen met de politie via 0900-8844. Anoniem bellen met de meldlijn Meld Misdaad Anoniem kan uiteraard ook. Het nummer is 0800-7000.
.
Alcohol- en snelheidscontrole
Wassenaar Agenten voerden in het paasweekeinde verschillende alcoholcontroles uit onder automobilisten. In totaal legden ongeveer 225 bestuurders een blaastest af. Twee van hen hadden te veel gedronken om een auto te mogen besturen, zij kregen op het politiebureau een proces-verbaal. Op 10 april vond er langs de Backershagenlaan ook een snelheidscontrole plaats. Dit naar aanleiding van klachten van de bewoners. Tussen 19.00 en 23.00 uur reden er 355 langs het controlepunt, waarvan 50 een boete tegemoet kunnen zien. De maximumsnelheid ligt daar op 50 km/uur en de hoogst gemeten snelheid was 79 km/uur.

Inbraak bij buurtcentrum
Rijswijk Drie jongens brachten een nacht op het politiebureau door als verdachten van een inbraak. Getuigen belden 11 april om 23.35 uur de politie omdat een groepje aan het inbreken was in een buurtcentrum aan het Pieter Postmapad. Op het moment dat de agenten aan kwamen rijden, nam een groepje jongeren de benen in de richting van het Wilhelminapark. De agenten zetten de achtervolging in en konden drie van hen (allen 18 jaar uit Rijswijk en Den Haag) aanhouden op een parkeerterrein en in het park. De jongens kregen een proces-verbaal.

Over dak van auto
Rijswijk Een buurtbewoner belde 13 april om 02.50 uur de politie omdat ze een jongen over het dak van een geparkeerde auto zag lopen. Agenten hielden op basis van het signalement twee jongens die in de buurt liepen aan. Van een van hen, een 17-jarige jongen uit Rijswijk, kwam het profiel van zijn schoen exact overeen met de schoenafdruk op de motorkap van de auto. Hij kreeg een proces-verbaal wegens vernieling.

Verkeerde inhaalmanoeuvre
s-Gravenzande Drie personen raakten 11 april gewond bij een ongeval op de Groeneweg. Een 22-jarige automobilist uit De Lier haalde om 16.25 uur net een auto in die, met zijn knipperlicht al aan, net linksaf sloeg. Daardoor botsten de autos, raakte de man uit De Lier de macht over het stuur kwijt en botste tegen een boom. Hierbij raakte hij en zijn passagier bekneld. Drie personen moesten daarna naar het ziekenhuis om aan hun verwondingen behandeld te worden. De bestuurder van de auto bleek daar een gebroken knieschijf te hebben opgelopen en zijn passagier waarschijnlijk een gebroken rib.

Vechtersbazen eindigen in cel
Naaldwijk Bij de huisartsenpost aan de Middelbroekweg 11 april om 00.10 uur kregen een 37-jarige man uit Hoek van Holland en een 21-jarige Amsterdammer een woordenwisseling. Die escaleerde dusdanig dat de twee slaags raakten en ook de vrouw van de Amsterdammer 19 jaar) klappen kreeg. Agenten hielden beide mannen aan. Zij kregen op het politiebureau een proces-verbaal.

Fietsendieven op de gevoelige plaat
Delft Agenten zagen 12 april om 22.10 uur op camerabeelden dat een groepje jeugd overmatige interesse toonde in de fietsen in de stalling aan de achterzijde van het Centraal Station. Ze hielden het groepje in de gaten. Het groepje splitste zich en agenten konden even later vijf van hen (14-18 jaar uit Den Haag) in bezit van een gestolen fiets aanhouden op de Coederstraat. Zij kregen een proces-verbaal en de ouders van de minderjarige verdachten werden op de hoogte gesteld van het gedrag van hun kind.

Auto nét niet te water
Nootdorp Een auto raakte 12 april om 14.20 uur te water aan de Molenaar Blonkweg. Een 49-jarige man uit Nootdorp zag een 81-jarige automobiliste uit Spijkenisse bij een voorrangssituatie over het hoofd, waardoor zij uit koers raakte en richting de waterkant stuurde. Niemand raakte gewond. Een passant zekerde de auto met zijn eigen auto, een Landrover, en voorkwam zo dat de auto van de vrouw uit Spijkenisse het water inzakte. De precieze toedracht van de situatie wordt nog onderzocht.

Auto-inbrekers gepakt
Zoetermeer Dankzij een getuige konden agenten 12 april om 04.20 uur twee mannen aanhouden op verdenking van inbraak in een auto. In de auto van de mannen (een 20-jarige Hagenaar en een 31 jarige man uit Almere) vonden de agenten een zelfgemaakte slotentrekker en twee wapenstokken. Op het politiebureau bekenden de mannen, zij worden 14 april voorgeleid.

Inbraak mislukt
Zoetermeer Drie jongens probeerden 11 april om 21.30 uur in te breken in een woning aan de Charlotteplaats. Een getuige zag echter waar de jongens mee bezig waren en belde de politie. Direct benaderden meerdere agenten vanaf verschillende kanten de woning en konden zo in de brandgang de drie verdachten (15-17 jaar uit Zoetermeer) aanhouden. Hun ouders zijn op de hoogte gesteld van het feit dat zij in verzekering zijn gesteld.