Politie Twente

Persberichten Politie Twente 12 en 13 april 2009

Auto gestolen bij woninginbraak Goor

Bij een inbraak in een woning aan de Oude Haaksbergerweg in Goor werd een personenauto weggenomen.

Tussen 11 april 21.00 uur en 12 april 08.00 uur, werd ingebroken in een woning aan de Oude Haaksbergerweg. Daarbij werden bankpasjes weggenomen alsmede een personenauto, waarvan de sleutels in de woning lagen. Het betreft een zwarte VW Golf GTI, met het kenteken 89-XR-BJ. Op de auto staat de tekst Haafkes. Bij het wegrijden heeft de dader waarschijnlijk schade aan een koplamp veroorzaakt. (09-042028)

Autokraker op heterdaad betrapt Almelo

Op 12 april rond 05.40 uur, werd een 23-jarige Almeloër op heterdaad betrapt bij een inbraak in een auto aan de Lekstraat.

Alerte getuigen meldden de politie dat een man zich toegang had verschaft tot een auto in de Scheldehof. De ter plaatse gekomen politieagenten zagen ter plaatse inderdaad een geopende auto. Zij stelden een nader onderzoek in de omgeving in en troffen even later in de Lekstraat de 23-jarige Almeloër aan terwijl hij op de vloer van een auto lag. Hij gaf toe dat hij op zoek was naar geld en dat hij daarvoor zich alleen toegang had verschaft tot niet afgesloten voertuigen. In de omgeving werden nog zes auto's aangetroffen die doorzocht waren, maar geen braakschade vertoonden. De man is voor nader onderzoek ingesloten. (09-042001)

Garagebox in brand gestoken
Hengelo

Op 12 april rond 03.30 uur werd ontdekt dat een garagebox aan de Johan Jongkindstraat in brand was gestoken. Een buurtbewoner bluste de brand met emmers water. De garagedeur liep brandschade op. In de garage waren geen goederen aanwezig. Eerder, op 9 april, werd op hetzelfde adres een auto in brand gestoken. (zie onderstaand cursief persbericht) De politie onderzoekt of de branden met elkaar in verband staan. (09-041969)

Auto in brand, brandstichting?

Hengelo

Een personenauto brandde donderdagmorgen 9 april uit. De politie gaat bij het onderzoek uit van brandstichting en is op zoek naar getuigen.

Donderdagmorgen 9 april werd om ongeveer 04.45 uur gemeld dat op de Johan Jongkindstraat in Hengelo een auto in brand zou staan. Toen de politie en de brandweer ter plaatse kwamen brandde de auto, eigendom en van een 18-jarige bewoonster, hevig de auto brandde volledig uit. Een auto, van een 43-jarige buurtbewoonster, die naast de brandende auto stond geparkeerd kreeg schade aan de bestuurderszijde. Beide auto's zijn afgesleept. Omdat de politie in het onderzoek uitgaat van brandstichting wordt door de Technische Recherche van de politie Twente een onderzoek ingesteld. Ook is de politie op zoek naar getuigen die mogelijk iets gezien dan wel gehoord hebben. Zij worden verzocht contact op te nemen met de afdeling Hengelo van de politie Twente, te bereiken op 0900-8844. Ook kan dit via Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000. (09-040422)

In drie plaatsen drie vrachtwagens opengebroken Borne-Almelo-Oldenzaal
Tussen 10 april, 20.00 uur en 11 april, 08.00 uur, werden van drie vrachtwagens van een bedrijf aan de Hanzestraat in Borne ruiten ingeslagen. Het is nog niet bekend of daarbij goederen werden weggenomen.

Op 11 april, rond 08.30 uur, ontdekte men bij een bedrijf aan de Edisonstraat in Almelo ook dat er in drie vrachtwagens was ingebroken. Ook hierbij is nog niet bekend of er goederen zijn weggenomen.

En tenslotte ontdekte men op 11 april rond 09.00 uur, dat bij een bedrijf aan de Hanzepoort in Oldenzaal ook bij drie vrachtwagens was ingebroken. Hierbij werden in elk geval navigatiesystemen weggenomen. Er zijn geen directe aanwijzingen dat deze drie zaken met elkaar in verband staan. (09-041610 09-041576 09-041583)

Fietser gewond bij aanrijding auto Almelo

Bij een aanrijding op de Vriezenveenseweg-Tijhofslaan op 11 april rond 20.25 uur, raakte een 32-jarige man uit Almelo gewond.

De 32-jarige fietser reed over de Tijhofslaan en dacht bij de kruising met de Vriezenveenseweg deze nog te kunnen oversteken, voor een naderende auto. De fietser heeft waarschijnlijk de snelheid van de over de Vriezenveenseweg (voorrangsweg) rijdende auto, bestuurd door een 39-jarige Almeloër, verkeerd ingeschat. Hij werd door de auto geschept en raakte daarbij gewond. Hij werd met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht. Zijn fiets raakte zwaar beschadigd. (09-041844)

Man neergestoken, getuigen gezocht Hengelo

Een 18-jarige Hengeloër werd op 12 april rond 01.00 uur in zijn rug gestoken toen hij over de Bornsestraat nabij de Beukweg fietste.

De 18-jarige werd zonder enige aanleiding met een scherp voorwerp in zijn rug gestoken door twee mannen op een scooter. Hij liep daardoor letsel aan zijn rug op. Het slachtoffer gaf het volgende signalement van de daders: Mannen, beiden Turks of Marokkaans uiterlijk, tussen de 16 en 18 jaar, eentje met zeer kortgeschoren haar en eentje met zwart golvend haar (matje). Zij reden op een oudere rood of oranje scooter. Zij reden na de steekpartij door in de richting Borne.

De politie is op zoek naar getuigen van dit voorval. Met name de personen die kort voor en kort na de steekpartij door het slachtoffer zijn gezien. Het gaat dan om twee waarschijnlijk Nederlandse jongens die op een scooter op de Beukweg reden, twee jongens die ter hoogte van Van der Poel stonden toen het slachtoffer langs fietste en een man op een fiets met een donkerblauwe trui aan, waarschijnlijk bedrijfskleding, die voor het slachtoffer op de Bornsestraat reed, op het moment dat hij gestoken werd. De politie verzoekt deze mensen zich in verbinding te stellen met de politie in Hengelo op 0900-8844, omdat zij mogelijk meer informatie hebben over de daders op de rood/oranje scooter.

Op 9 april werd een 18-jarige jongen op de Achterhoeksedwarsweg in zijn been gestoken. (zie onderstaand cursief persbericht) De politie onderzoekt of er verband is tussen deze steekpartijen. (09-041996)

Man in been gestoken, politie zoekt getuigen Hengelo
Een 18-jarige man uit Hengelo werd op donderdagmorgen 9 april op de Achterhoeksedwarsweg in Hengelo in zijn been gestoken, de politie zoekt getuigen.

Donderdagmorgen 9 april omstreeks 00.15 uur reed een 18-jarige snorfietser uit Hengelo over de Achterhoeksedwarsweg in Hengelo, gaande in de richting van de Hengelose Es. Doordat de snorfietser niet goed oplette had hij bijna een aanrijding veroorzaakt met twee jongens die daar liepen. Toen de 18-jarige zijn excuus aanbood stak een van de twee jongens de 18-jarige in zijn been met een scherp voorwerp en gingen er snel vandoor. De man raakte gewond en moest zich onder doktersbehandeling stellen.

Wellicht zijn er mensen die het een en ander hebben gezien van dit voorval. Deze worden verzocht zich te melden. Dit kan via het algemene nummer van de politie Twente, afdeling Hengelo 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (09-040408)

Messen gebruikt bij vechtpartij Markelo

Bij een vechtpartij in een uitgaansgelegenheid aan de Oude Rijssenseweg op 12 april rond 01.50 uur, werden drie personen aangehouden.

Een groep mannen uit Winterwijk kreeg in de uitgaansgelegenheid ruzie met een groep mannen uit Vroomshoop. Daarbij werd over en weer geschopt en geslagen. Op enig moment werd er door een 22-jarige man uit Winterswijk een mes getrokken. Door te hulp schietende portiers werd hem het mes afhandig gemaakt. De 22-jarige Winterswijker vluchtte daarna in zijn auto maar werd door de inmiddels gewaarschuwde politie, even buiten de bebouwde kom van Markelo rijdend aangetroffen. In zijn auto vonden agenten twee messen. Hij werd aangehouden en voor nader onderzoek ingesloten.

Een 21-jarige man uit Winterswijk raakte bij deze vechtpartij zodanig gewond dat hij naar het ziekenhuis gebracht werd, waar hij aan zijn verwondingen werd behandeld. Hierna werd hij aan zijn eigen verzorgingskader overgedragen.

De politie hield nog twee mannen aan in deze zaak, een 21-jarige man uit Vroomshoop en een 22-jarige uit Winterswijk. Ook zij werden voor nader onderzoek ingesloten. De aanleiding voor deze vechtpartij is nog niet bekend. De politie stelt een nader onderzoek in. (09-041942)

Dronken scooterrijder onderuit Enschede

Een 30-jarige scooterrijder uit Enschede kwam op 12 april rond 15.00 uur ten val op de Oldenzaalsestraat. Hij raakte daarbij licht gewond. De man bleek alcohol gedronken te hebben. Ademanalyse wees 1025 ugl uit ( 2.36 promille) Zijn rijbewijs werd ingevorderd. (09-042099)

Dopsleutel door ruit rijdende auto gegooid Almelo

Een 20-jarige man uit Almelo kreeg op 12 april rond 04.20 uur de schrik van zijn leven toen hij in zijn auto op de Wiekslagen reed. Een 41-jarige man uit Almelo gooide namelijk een zware dopsleutel door de portierruit van de rijdende auto, waarbij de ruit vernield werd en de bestuurder de sleutel tegen zijn hoofd kreeg.

De 20-jarige Almeloër bleek het slachtoffer van een persoonsverwisseling te zijn. De 41-jarige dader had ruzie met een andere Almeloër en dacht dat deze persoon in de betreffende auto reed. De 41-jarige dader was in gezelschap van een 22-jarige Almeloër, die vervolgens het slachtoffer bedreigde wanneer hij naar de politie zou gaan. De gewaarschuwde politie heeft de 41-jarige Almeloër en de 22-jarige Almeloër aangehouden voor poging tot doodslag/zware mishandeling/bedreiging. Zij zijn voor nader onderzoek in verzekering gesteld. Het slachtoffer hield behalve een gesneuveld portierraam ook nog een fikse buil op zijn hoofd over aan deze aanslag. (09-041982)

Dronken joyrider zonder rijbewijs Hengelo

Een 20-jarige automobilist uit Hengelo werd op 11 april rond 20.50 uur betrapt op rijden onder invloed van alcohol op de Oldenzaalsestraat. Ademanalyse wees 645 ugl uit (1.48 promille) Hij bleek niet in het bezit van een rijbewijs en hij bleek de auto zonder toestemming van een familielid te hebben meegenomen. 909-041842)

Dronken scooterrijder raakt rijbewijs kwijt Hengelo

Een 25-jarige scooterrijder uit Borne werd op 12 april rond 01.35 uur op de Enschedesestraat betrapt op rijden onder invloed van alcohol. De man viel op omdat hij geen helm droeg. Ademanalyse wees 675 ugl uit (1.55 promille) Zijn rijbewijs werd ingevorderd. (09-041915)

Zonder rijbewijs maar wel met drank op achter het stuur Losser

Een 22-jarige automobilist uit Enschede werd op 12 april rond 04.20 uur betrapt op rijden onder invloed van alcohol op de Broekhoekweg. Ademanalyse wees 300 ugl uit (0.69 promille) Hij bleek niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. 909-041978)

Recidivist weer betrapt met drank achter het stuur Almelo

Een 28-jarige man uit Almelo werd op 12 april rond 01.45 uur betrapt op rijden onder invloed van alcohol, toen hij met zijn auto over de Burgemeester Raveslootsingel reed. Ademanalyse wees 610 ugl uit (1.4 promille) Hij bleek niet in het bezit van een rijbewijs en was al eerder betrapt op rijden onder invloed van alcohol. Hij mag zich voor de rechter gaan verantwoorden. (09-041919)



Politie Twente