Politie Noord- en Oost Gelderland

Nunspeet - diefstal kledingzaak


De politie in Nunspeet is een onderzoek gestart nadat er in de nacht van zondag 12 op maandag 13 april bij een kledingzaak aan de Brinkersweg een diefstal heeft plaatsgevonden. De daders hebben merkkleding buitgemaakt en zijn ontkomen.


Omstreeks 02.45 uur kreeg de politie de melding van getuigen dat er werd ingebroken bij een kledingzaak aan de Brinkersweg. De drie daders hebben met de achterkant van hun auto de schuifdeuren vernield en vervolgens een aanzienlijke hoeveelheid merkkleding buitgemaakt. De daders zouden zijn weggereden in een donkerkleurige BMW (mogelijk 7 serie).


De politie verzoekt mogelijke getuigen contact op te nemen via 0900-8844.


Putten A28 - hardrijder betrapt


De politie in Putten heeft in de nacht van zondag 12 op maandag 13 april het rijbewijs ingenomen van een 47-jarige automobilist uit Soest voor hardrijden.


De politie zag de man rond 00.50 uur met een snelheid van rond de 190 km/uur over de A28 rijden. De man werd hierop staande gehouden en zijn rijbewijs werd ingenomen. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.


Harderwijk - bedreiging met mes


De politie heeft in de nacht van zondag 12 op maandag 13 april een 50-jarige man uit Harderwijk aangehouden, omdat hij een 27-jarige plaatsgenoot zou hebben bedreigd met een mes.


De politie kreeg rond 03.15 uur de melding van de bedreiging bij een woning aan de Beewijd in Harderwijk. De bewoner zou bij het zien van de 27-jarige man een mes hebben gepakt en hem hiermee hebben bedreigd. Een getuige kon de man tegenhouden. De politie heeft de verdachte aangehouden en ingesloten voor nader verhoor.


Wezep - bromscooteraar onder invloed


De politie in Wezep heeft in de nacht van zondag 12 op maandag 13 april een 25-jarige man uit Wezep aangehouden omdat hij onder invloed van alcohol op een bromscooter reed.


De politie zag de man rond middernacht rijden op de Verlengde Meidoornstraat. De bromscooter had geen kentekenplaat, geen uitlaat en geen geldige verzekering. Toen de politie de scooteraar staande hield, bleek dat hij geen rijbewijs had en onder invloed was van alcohol. Hij werd hierop aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Daar gaf ademanalyse 0.8 promille aan. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.


EINDE BERICHTEN



---- --