Politie Noord- en Oost Gelderland

Apeldoorn A1 - rijbewijs ingenomen


De politie in Apeldoorn heeft in de nacht van zondag 12 op maandag 13 april het rijbewijs ingenomen van een 37-jarige automobilist uit Enschede voor rijden onder invloed. Daarnaast kreeg de man twee boetes.


De politie kreeg rond 00.20 uur de melding dat er op de A1 uit de richting Amersfoort een automobilist slingerend over de weg reed. Toen de politie de automobilist in de gaten kreeg, gaf hij geen gehoor aan het stopteken. Uiteindelijk kon de man met behulp van een tweede politieauto tot stilstand worden gedwongen. De man bleek zwaar onder invloed van alcohol. Hij werd hierop aangehouden en meegenomen naar het politiebureau voor ademanalyse. Deze gaf 1.8 promille aan. Zijn rijbewijs werd hierop ingenomen en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. Daarnaast bleek de APK van de auto te zijn verlopen. De man kreeg hiervoor een boete (70 euro), ook kreeg hij een boete (150 euro) voor het negeren van het stopteken van de politie.


Apeldoorn - coniferenbrand


Zondagavond 12 april is rond 22.15 uur brand ontstaan in een coniferenheg bij een woning aan de Rijnstraat in Apeldoorn. De brandweer heeft de brand geblust.


De heg is voor driekwart afgebrand. Ook zijn enkele spullen in de tuin door de hitte vernield. Bij een naastgelegen huis in aanbouw sprongen door de hitte vier ramen. De politie sluit brandstichting niet uit en is een onderzoek gestart. Eventuele getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844.


Apeldoorn - heling


De politie in Apeldoorn heeft zondagmiddag 12 april een 15-jarige jongen uit Apeldoorn aangehouden op verdenking van heling van een kinderfiets.


De politie kreeg rond 17.10 uur de melding van een 39-jarige Apeldoorner dat het fietsje van zijn zoon even daarvoor was gestolen en dat hij de dader inmiddels had staande gehouden. De vader was direct na de diefstal op zoek gegaan naar de daders. Hij zag de jongen op de Anrhemseweg op het gestolen fietsje rijden. De 15-jarige jongen verklaarde dat hij het fietsje even daarvoor van iemand had geleend. De jongen is aangehouden en meegenomen naar het politiebureau voor nader verhoor. Het fietsje is aan de eigenaar teruggegeven.


Apeldoorn - mishandeling


De politie heeft een 37-jarige man uit Apeldoorn aangehouden voor mishandeling van een 26-jarige plaatsgenoot.


De mishandeling zou rond 01.00 uur hebben plaatsgevonden in een horecagelegenheid aan de Hoofdstraat in Apeldoorn. De 37-jarige man zou zijn plaatsgenoot zonder reden een kopstoot hebben gegeven, waardoor deze een bloedneus kreeg. De man is aangehouden en meegenomen naar het politiebureau voor nader verhoor.


Beekbergen - brandje beschadigd auto


Bij een woning aan de Koningspage in Beekbergen is zondagavond 12 april een conifeer afgebrand. De bewoners hoorden het vuur rond 23.54 uur knetteren. De naast de boom geparkeerde auto raakte door de brand zwaar beschadigd. De politie sluit brandstichting niet uit en verzoekt mogelijke getuigen contact op te nemen via 0900-8844.


EINDE BERICHTEN



---- --