Politie Gelderland-Zuid

Rijgedrag aanleiding voor blaastest

Nijmegen/Waardenburg, 13-04-2009 o Zowel in Nijmegen als in Waardenburg was het rijgedrag van een bestuurder aanleiding voor surveillerende agenten zondagnacht om een blaastest af te nemen. Dit leidde in beide gevallen tot aanhouding in verband met artikel 8 WegenVerkeersWet (WVW), ofwel rijden onder invloed.

In Nijmegen zagen agenten een automobilist vanaf de Tweede Walstraat de Eilbrachtstraat inrijden, hier geldt echter eenrichtingsverkeer. Zij gaven de bestuurder daarom een stopteken waarna ze hem lieten blazen op de alcoholtester. Die gaf als indicatie een "F", reden om de man mee te nemen voor een blaasproef op de ademanalyse op het politiebureau. De uitslag van 755 ug/l, ruim boven de limiet van 220, betekende invordering van het rijbewijs. Tegen de man, een 25-jarige inwoner van Bemmel, is proces-verbaal opgemaakt.

Op de Steenweg in Waardenburg viel agenten de lange remweg van een bestuurster op. Ook hier werd een blaastest afgenomen die leidde tot verder alcoholonderzoek. De 42-jarige vrouw, afkomstig uit Kerkdriel, blies een waarde van 310 ug/l. Naast een rijverbod van 2 uur is proces-verbaal opgemaakt. De auto van de vrouw is meegenomen naar het politiebureau omdat zij geen rijbewijs bij zich had.

De politie in Culemborg controleerde zondagavond ook op rijden onder invloed. Dit keer op de Kleine Buitenom waar 28 bestuurders meewerkten aan een blaastest. Een beginnend bestuurder blies net onder de strafbare limiet en kwam er met een waarschuwing vanaf. Een nacht eerder controleerde de politie in Culemborg eveneens weggebruikers op alcoholgebruik. Op de Rijksstraatweg bliezen alle 36 gecontroleerde bestuurders netjes een "P" (van Pass), wat betekende dat ze zonder gevolgen doorkonden naar hun eindbestemming.
(08)

Laatst gewijzigd 13-04-2009 14:06 | © Regio Gelderland-Zuid |