Politie Gelderland-Zuid

Drie minderjarigen aangehouden

Nijmegen, 13-04-2009 o In de nacht van zondag op maandag werd melding gemaakt van een inbraak met een slijptol op de Ganzenheuvel. Politieagenten gingen die kant op en zagen eerst niets bijzonders. Toen zij verder poolshoogte namen bij een steegje dat leidt naar de Lompenkramersgas zagen ze twee jongens staan. Eén bleef er staan, de ander ging er vandoor. Een agent zette de achtervolging in en kreeg hem snel te pakken.

Achter een geparkeerde auto vonden de agenten een bromfiets met daarop een slijper en nog andere attributen. Nadere inspectie van de bromfiets leerde dat er verse sporen van braak zaten aan het slot. De goederen werden voor verder onderzoek in beslag genomen.

De twee jongens, van 14 en 16 jaar uit Nijmegen, zijn op verdenking van diefstal voor verhoor naar het politiebureau overgebracht. Tijdens de achtervolging zag de agent nóg een persoon wegrennen, die aanvankelijk wist te ontkomen. Het ingestelde onderzoek leidde alsnog naar deze derde verdachte, eveneens een jongen uit Nijmegen. Er werd contact gelegd waarin hij werd ontboden op het politiebureau. Toen de 15-jarige zich hier maandagmiddag meldde, werd ook hij aangehouden.

De verhoren zijn nog gaande. Intussen hebben agenten een getuigeverklaring opgenomen. Er is een aangifte van diefstal binnengekomen van de eigenaar van de bromfiets. (08)

Laatst gewijzigd 13-04-2009 14:53 | © Regio Gelderland-Zuid |