Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Rotterdam, 13 april 2009

Motel Mozaïque graaft verder in 2010

Het Rotterdamse Motel Mozaïque festival heeft afgelopen weekend een zeer succesvolle editie beleefd. Voor de vrijdagprogrammering was een aantal dagen voor het festival al geen ticket meer te krijgen en voor de zaterdag bleven slechts enkele kaarten in handen van de organisatie. De grotere namen op het affiche van de negende editie van het kunstenfestival maakten de hooggespannen verwachtingen waar: Fever Ray, Nico Muhly, Röyksopp, Loney Dear zorgen voor vervoering in de Rotterdamse Schouwburg en The Whitest Boy Alive en 2manydjs voor groot feest in WATT.

Maar blikvanger van Motel Mozaïque 2009 was de door Observatorium ontworpen kunstinstallatie Parc Mozaïque dat op de bouwplaats van Museumpark Parkeergarage fungeerde als poppodium, slaapplaats, ontmoetingsplek en uitkijkpost van waar men een blik kon werpen in de 12 meter diepe parkeergarage in spé. Ook het door Florentijn Hofman ontworpen kunstwerk Konijntje snoepfles, een beeld van 12 meter hoog dat voor de gelegenheid was opgehangen aan een hijskraan, trok veel bekijks. Reden voor al dit spektakel op de meest tot de verbeelding sprekende bouwplaats van Rotterdam was de keuze voor bouwputten als thema. Naast bovengenoemde activiteiten waren er ook performances, debat en een paasbrunch op de bouwput, (ver)leidden de Gidsen van Motel Mozaïque de bezoekers naar bijzondere plekken in de stad organiseerde Parfum de BoemBoem culturele fietsroutes langs Rotterdamse bouwbutten.

Deze aflevering van Motel Mozaïque wordt wellicht nog het meest gekenmerkt door contrasten. Op het moment dat er een debat over de culturele bestemming van het nieuwe Museumpark plaatsvond werden er door gidsen en bezoekers badeendjes gered uit de vijver van het NAi; terwijl de Amerikaanse band Health extreem harde noiserock produceerde op het 3VOOR12 podium op Parc Mozaïque daalden enkele tientallen meters verderop bezoekers af in de bouwput voor een rondleiding ver onder de grond; klassieke muziek van Nico Muhly en Johann Johannsson tegenover het gitaargeweld van ...And You Will Know Us By The Trail Of Dead en de aanstekelijke en smerige beats van 2manydjs; een halfnaakte, verwilderde Kate Moss vastgelegd door de legendarische popfotograaf Mick Rock en Villanella's 'seks onder de droogkap' tegenover de klassieke dj in de hal van de Schouwburg.

Volgend jaar viert Motel Mozaïque haar 10 jarig jubileum. Van donderdag 8 tot en met zondag 11 april 2010 staat Rotterdam voor de tiende opeenvolgende keer in het teken van muziek, kunst, performance, gidsentochten, slapen in kunst. Evenals bij de editie van 2009 wordt de fysieke stad bepalend voor het thema.

Einde persbericht

***

Ingezonden persbericht