Ingezonden persbericht



- PERSBERICHT -

Rotterdam, 9 februari 2009

RAZORLIGHT MET EEN NIEUWE PLAAT OP ZAK NAAR WATT

Na een zeer succesvolle try-out van het nieuwe album 'Slipway Fires' in de Oude zaal van de Melkweg afgelopen oktober keert de populaire Britse band Razorlight in april voor twee optredens terug in Nederland. Op maandag 13 april staan Johnny Borrell en de zijnen in WATT Rotterdam. De voorverkoop start op zaterdag 14 januari.

De groep rondom de theatrale voorman Johnny Borrell gooide al direct met hun debuut 'Up All Night' (2004) hoge ogen. In Engeland veranderde hun status van kroegband al snel in die van Britpop hype. De eerste single 'Golden Touch' wordt een grote hit en de Britse podia raken snel uitverkocht. In Nederland ging het balletje echter in 2006 pas goed rollen. In dat jaar kwam het viertal met hun sterke tweede album dat simpelweg de naam van de band draagt. Hier waren de catchy singles 'In The Morning' en 'America' van afkomstig, waarvan de laatstgenoemde een ware kaskraker was. De band stond toen succesvol op Lowlands, in de Heineken Music Hall en tourde langs de grotere Nederlandse poppodia.

Razorlight bracht in november 2008 alweer hun derde studioplaat uit: 'Slipway Fires' inclusief de sterke eerste single 'Wire To Wire' en het nieuwe 'Hostage Of Love'. Naar aanleiding van deze release komt de band in april weer naar Nederland. Op maandag 13 april speelt Razorlight in de grote zaal van WATT, de kaartverkoop start zaterdag 14 februari via de voorverkoopadressen van WATT.

MA 13 APRIL 2009

RAZORLIGHT & SUPPORT @ WATT (GROTE ZAAL)
West-Kruiskade 26-28, 3014 AS Rotterdam
Deuren open 19.00u / Aanvang programma 20.00u
Tickets a E 25 (excl. vvk) zijn verkrijgbaar vanaf zaterdag 14 januari om 10.00 uur via de website van WATT, de 400 Primera winkels in Nederland, en Plato en Velvet Music in Rotterdam.

www.watt-rotterdam.nl / www.razorlight.co.uk

*** Einde persbericht ***

>>> Noot voor de redactie /