Ingezonden persbericht


Kenmerk: 6-4-2009

PERSBERICHT

Techniekleerlingen PCC Alkmaar bouwen cavia-huisvesting

Wijkboerderij Oosterhout kan met ingang van 13 april a.s. zijn cavia's onderbrengen in een luxueuze nieuwe huisvesting. Het buitenverblijf werd gebouwd door techniekleerlingen van het PCC aan de Vondelstraat.

De wijkboerderij, op topdagen een geliefde plek voor vele tientallen bezoekers, wordt beheerd door een stichting die werkt met uitsluitend vrijwilligers. Aangezien de stichting het financieel alleen moet hebben van de bescheiden opbrengst van het paviljoen en de financiële steun van particuliere donateurs, is het mooi meegenomen dat de wijkboerderij pal naast het Petrus Canisius College aan de Vondelstraat is gesitueerd. Om van de gulle donatie van één van de sponsors een nieuw caviaverblijf te kunnen realiseren, stelde de school, die nadrukkelijk een open relatie met de omringende maatschappij nastreeft, een flink aantal bovenbouwleerlingen van de techniekopleidingen beschikbaar.

Vanaf september 2008 werkten zij hard aan de bouw van het nieuwe caviaverblijf en het eindresultaat mag er dan ook wezen. De verdiepte huisvesting is, net als de andere opstallen van de boerderij, in een zeskantige vorm gebouwd. De techniekleerlingen stortten de fundering, metselden de muren, bevestigden het hekwerk en bouwden ook het nachtverblijf met een prachtig zinken dak. Op tweede Paasdag 13 april 2009 om 14.45 uur, zal het caviaverblijf in gebruik worden genomen door zo'n vijf jonge caviaparen, na een feestelijke en officiële openingshandeling door de sponsor van het caviaverblijf, de heer dr. J. Noordhof.

einde persbericht

De onderstaande leerlingen zijn bij de bouw van het Caviaverblijf betrokken geweest:

Justin Belleman (Egmond aan Zee, 4e jaars bouwmetselen)
. Jelle de Boer (Egmond aan de Hoef, 4e jaars bouwtimmeren)
. Dylan Cortvriendt (Zuid-Scharwoude, 4e jaars bouwmetselen)
. Bram Dekker (Warmenhuizen, 4e jaars bouwtimmeren)
. Teun Dekker (Warmenhuizen, 4e jaars bouwtimmeren)
. Mike Heldoorn (Alkmaar, 4e bouwmetselen)

. Ferry Hoogstra (Alkmaar, 4e bouwtimmeren)

. Jan Koopman (Egmond aan Zee, 4e jaars bouwtimmeren)
. Bob Levering (Limmen, 4e jaars installektro)
. Don Marcker (Heerhugowaard, 4e jaars bouwtimmeren)
. Nick Molijn (Schermerhorn, 4e jaars installektro)
. Jacco Mul (Zuid-Schermer, 4e jaars bouwtimmeren)