Ingezonden persbericht


Nieuw: Voorjaarseditie Hong Kong International Lighting Fair 2009

De lente is een ideaal tijdstip om producten uit de verlichtingsindustrie te bestellen voor de donkere maanden van het jaar. Dit argument en het feit dat er op de welbekende Hong Kong International Lighting Fair in oktober geen plaats is voor alle geĂŻnteresseerde exposanten gaven de doorslag voor een nieuwe beursdatum. Van 13 tot en met 16 april 2009 biedt de HKTDC Hong Kong International Lighting Fair (voorjaarseditie) ondernemingen uit de verlichtingsbranche een onafhankelijke beurs met een expositieruimte van 5.900 vierkante meter.

De nieuwe Lighting Fair toont een veelzijdig, kwalitatief hoogwaardig productassortiment uit de verlichtingsindustrie evenals de nieuwste technische ontwikkelingen. Het zwaartepunt van de beurs ligt bij de energiebesparende verlichtingsproducten, waar wereldwijd een steeds grotere vraag naar is. Naar verwachting zullen er 250 exposanten op de beurs aanwezig zijn en meer dan 20.000 bezoekers naar het HKCEC komen.

De volgende items zijn te vinden op de beurs:


* Kristalverlichting: kristal en kroonluchters.
* "Groene" verlichting: energiebesparende lampen en "zonneverlichting".
* "Vakantie" verlichting: decoratieve verlichting, feestverlichting en lichtslingers/kettingen.
* Buiten verlichting: verlichtingsartikelen en schijnwerpers voor in de tuin, openbare plekken, straten en sportcomplexen.
* Verlichting onderdelen & accessoires: dimmers, schakelaars, reflectoren, transformatoren, fittingen en andere componenten.
* Tafellampen: bureaulampen en leeslampen.

* Speciale oplossingen voor de industrie, ziekenhuizen, hotels, kantoren en auto's evenals lichtreclame, halogeenlampen. Verder worden "Tiffany" lampenkappen tentoongesteld.

Ook de nieuwe beurs wordt door de Hong Kong Trade Development Council (HKTDC) georganiseerd. Informatie en diverse seminars voor vakbezoekers en handelaren over energiebesparende verlichting en producttrends, dragen bij aan de productpresentaties. Tegelijkertijd kunnen inkopers ook de HKTDC Hong Kong Electronics Fair en de HKTDC International ICT Expo bezoeken.

Duitsland op de derde plaats van importeurs van verlichtingsproducten uit Hongkong

Van januari tot en met november 2008 exporteerde de verlichtingsindustrie van Hongkong producten met een totale waarde van 1,3 miljard US Dollars en bereikte daarmee bijna het niveau van vorig jaar. Duitsland staat na de USA en China op de derde plaats van importeurs. Daarmee waren ze de grootste importeur van verlichtingsproducten binnen de EU (439 miljoen US Dollars). Hong Kong exporteerde in 2008 voor een waarde van US$ 45,8 miljoen aan verlichtingsarmaturen naar Nederland, 7% meer dan in 2007.

Hong Kong's import van verlichtingsproducten steeg met 1,6% in de periode januari-november 2008 tot een waarde van US$ 1 miljard.

Voor meer informatie surft u naar: http://hklightingfairse.hktdc.com/

Noot voor de pes:
U kunt ook contact opnemen met George Ammerlaan, Director Benelux, HKTDC via george.ammerlaan@tdc.org.hk of bel +31 20 627 7101.