Gemeente Reiderland


Officiële onthulling naambord Bad Nieuweschans op 7 april 2009

Nieuweschans verandert in Bad Nieuweschans

Op 7 april 2009 om 16.00 uur onthult burgemeester Lo van Kats van de gemeente Reiderland officieel het eerste plaatsnaambord Bad Nieuweschans, gemeente Oldambt.

Dit gebeurt bij het bord dat staat op de plek van de oudste ingang van Bad Nieuweschans, de vroegere hoofdpoort, aan de Hamdijk.

Feest inwoners

De inwoners van Bad Nieuweschans vieren de naamswijziging tijdens de jaarmarkt op tweede Paasdag (13 april). Tussen allerlei festiviteiten door zoals muziek, marktkramen enz. krijgt de nieuwe naam speciale aandacht.

Voorvoegsel Bad

Per april 2009 is de naam van Nieuweschans officieel Bad Nieuweschans. Eind vorig jaar heeft de gemeenteraad van Reiderland dit historische besluit tot naamswijziging genomen. De naamswijziging gaat in op 1 april 2009. Alle wijzigingen die bij een naamsverandering horen zijn dan afgerond. Vanaf april staat Bad Nieuweschans op de plaatsnaamborden en de bewegwijzering. De verwachting is dat de nieuwe naam meer bezoekers naar het dorp zal trekken. Het voorvoegsel Bad past bij activiteiten rond wellness en zorg die in Bad Nieuweschans in ontwikkeling zijn.

Toeristische kaart Oldambt

Na afloop van de onthulling van het naambord, wordt de tweede druk van de Recreatiekaart Oldambt gepresenteerd. Deze tweede druk heeft een oplage van 14.000 exemplaren. De kaart is binnenkort weer volop verkrijgbaar bij diverse toeristische punten in het Oldambt.