GVB


GVB sponsort Johan Cruyff Foundation met tram

3 april 2009

De komende tijd kunt u de speciale Cruyff Foundation-tram in de stad tegenkomen! Deze fraai bestickerde tram is door GVB beschikbaar gesteld voor het goede doel en is `beschilderd' door kunstschilder Henk Veen.

Johan Cruyff geschilderd door Henk Veen De afbeelding van het schilderij van Johan Cruyff heeft een centrale plek op de tram. Deze en ander schilderijen worden op Tweede Paasdag, 13 april, vanaf 14.00 uur geveild in de Bijenkorf. De opbrengst gaat naar de Cruyff Foundation

Over de Johan Cruyff Foundation
`Wat kan ík doen om de jeugd in beweging te krijgen?' Dat is de vraag die Johan Cruijff ertoe bracht zijn eigen Foundation in het leven te roepen. Daarmee bracht hij twee voorliefdes samen: sport en kinderen. In het bijzonder kinderen met een handicap.

Sinds de start in 1997 is de Johan Cruyff Foundation uitgegroeid tot een organisatie die elke dag opnieuw, jeugd in beweging brengt en houdt. De Foundation doet dat door Cruyff Courts te realiseren (openbare trapveldjes waardoor kinderen hun speelruimte terugkrijgen), door projecten voor kinderen met een handicap te ondersteunen en door het organiseren van unieke sportevenementen. Dit alles gebeurt altijd samen met verenigingen, sportbonden, bedrijven, scholen en overheden, want:

"Alleen kun je niets, je moet het samen doen".

Johan Cruijff, voorzitter.

Kijk voor meer informatie op www.cruyff-foundation.org

Meer over de kunstschilder op www.henkveen.nl/