Gemeente Utrecht

P+R Utrecht nu ook open op zon- en feestdagen

De vier P+R terreinen in Utrecht zijn vanaf komend weekend ook op zon- en feestdagen open. Het gaat om P+R Papendorp, Muziektheater, Veemarkt en Westraven. Automobilisten kunnen voortaan op die dagen voor vier euro hun auto parkeren van 08.00 uur 's ochtends tot 01.00 uur 's nachts. Dat is inclusief een gratis retour voor vijf personen met het openbaar vervoer naar de binnenstad. Aanstaande maandag, tweede paasdag is P+R Westraven bij uitzondering al om 07.00 uur open. Dit in verband met de Jaarbeurs Utrecht Marathon. Bezoekers van de marathon moeten overigens rekeningen houden met diverse afsluitingen in de stad. De gemeente adviseert automobilisten om gebruik te maken van de P+R terreinen aan de rand van de stad.

De gemeente Utrecht wil met de openstelling op zon- en feestdagen het gebruik van de P+R terreinen verder stimuleren. De stad Utrecht groeit, bouwt en verbouwt. Ook het groot onderhoud aan de wegen gaat gewoon door. Het verkeer neemt toe en het is nodig om het wegennet van de stad hierop aan te passen. De gemeente wil de stad bereikbaar houden, economisch aantrekkelijk blijven voor bedrijven, maar ook zorgen voor schonere lucht. Ze vormen daarom een belangrijk onderdeel van de plannen om de luchtkwaliteit en de bereikbaarheid van de stad te verbeteren.

Jaarbeurs Utrecht Marathon
Aanstaande maandag 13 april vindt de Jaarbeurs Utrecht Marathon weer plaats. In verband met dit evenement wordt een aantal wegen in en rond de stad op deze dag tussen 06.00 en 18.00 uur volledig of gedeeltelijk afgesloten voor alle verkeer. Het gaat onder andere om de Croeselaan, Graadt van Roggenweg, Van Zijstweg, Vondellaan, Ds. Martin Luther Kinglaan en de Pijperlaan. Ook op andere plaatsen in de stad zijn delen afgezet. De gemeente adviseert automobilisten die van buiten de stad komen om zoveel mogelijk gebruik te maken van de P+R terreinen. Informatie over de locaties en openingstijden is te vinden op www.penrutrecht.nl. Een overzicht van de route en wegafsluitingen is te vinden op www.utrecht.nl onder het kopje actueel.