Politie Gelderland-Zuid

Link naar website Meld Misdaad Anoniem

2 aanhoudingen door botsen is blazen

Nijmegen, 13-04-2009 o Zondagavond ondervonden twee bestuurders, waarvan één fietser, direct de gevolgen van de regel 'botsen is blazen'. Na een aanrijding tussen een automobilist en een fietser op de St. Annastraat in Nijmegen moesten de betrokkenen een blaastest doen. Beiden bleken onder invloed van alcohol en werden aangehouden. Een passagiere achterop de fiets raakte dermate gewond dat zij naar het ziekenhuis is overgebracht.

De aanrijding ontstond toen een 22-jarige bestuurder uit Malden vanaf een tankstation aan de St. Annastraat wilde wegrijden de rijbaan op. Daarbij zag hij een fietser, van 24 jaar uit Berg en Dal, over het hoofd die aan de verkeerde kant van de weg reed. Een 31-jarige Nijmeegse die achterop de fiets zat liep divers letsel op bij de aanrijding. Met onder meer letsel aan haar been en meerdere zwellingen en ontvellingen is zij naar het UMC St. Radboud vervoerd.

De 22-jarige, beginnend bestuurder, blies 175 ug/l en de 24-jarige fietser 285 ug/l. Ook onder invloed rijden op een fiets is een misdrijf. Proces-verbaal is opgemaakt. Enkele getuigenverklaringen van de aanrijding zijn opgenomen.
(08)

Laatst gewijzigd 13-04-2009 15:57 | © Regio Gelderland-Zuid |