Politie Gelderland-Zuid

Link naar website Meld Misdaad Anoniem

Auto over de kop op A15

Herwijnen, 13-04-2009 o Maandagmorgen rond 11.55 uur maakte een bestuurder aan de andere kant van de snelweg A15 bij Herwijnen melding van een ongeval. Een auto zou over de kop zijn gegaan. De hulpverleningsdiensten politie en ambulance gingen evenals de traumahelikopter zo snel mogelijk ter plaatse.

De precieze toedracht van het eenzijdige ongeval is nog niet vast komen te staan. Volgens een getuige remde de bestuurder van de auto en ging toen de vangrail in en over de kop. Op het dak is de auto tot stilstand gekomen. De inzittenden, een man van 31 en een vrouw van 28, beiden uit Maurik, raakten - vermoedelijk ernstig - gewond. Zij zijn met niet nader bekend letsel naar het UMC in Utrecht overgebracht. In verband met hun toestand hebben zij nog geen verklaring kunnen geven. Wel heeft de politie twee getuigenverklaringen opgenomen.

In eerste instantie was na het ongeval de linkerrijstrook nog vrij voor passerend verkeer. Toen de helikopter ging landen, is de snelweg afgesloten en werd de file beveiligd. Tegen 13.00 uur kon de weg weer worden vrijgegeven. In verband met de schade aan de vangrail kwam ook Rijkswaterstaat ter plaatse.
(08)

Laatst gewijzigd 13-04-2009 16:18 | © Regio Gelderland-Zuid |