Ingezonden persbericht


Laurens Vanthoor - ATS F3 Cup - Press
Laurens Vanthoor start seizoen bijna perfect in Oschersleben

-----------------------
OSCHERSLEBEN. Laurens Vanthoor is het seizoen in de Duitse ATS F3 Cup, het nationale Duitse F3-kampioenschap bijna perfect gestart. De jonge Belg, lid van het RACB National Team, komt voor het tweede opeenvolgende seizoen voor Van Amersfoort Racing uit en kaapte in zijn Dallara VW beide pole-posities en één zege weg. Jammer genoeg gooide een te vroege start in race 2 roet in het eten, waardoor Vanthoor niet aan 100% kon scoren. Vanthoor vertrekt nu als runner-up in het kampioenschap naar de tweede meeting van het jaar, einde mei op de Nürburgring.

Op zaterdag en zondag was Vanthoor tweemaal de snelste in de race tegen de klok. "Ik ben uiteraard verheugd met het snelle chronowerk. Het is nog niet hetzelfde als het winnen van een race, maar het bewijst wel dat alles goed op elkaar is afgestemd, de rijder, de wagen, het team... Een pole kan je enkel behalen als alle puzzelstukken perfect in elkaar passen."

Niet lang na de tweede kwalificatiesessie mochten de rijders zich dan voor de eerste race van het seizoen opmaken. Laurens Vanthoor won meteen de opener van het seizoen van de Duitse ATS F3 Cup; hij zegevierde voor zijn teamgenoot bij Van Amersfoort Stef Dusseldorp.

Laurens Vanthoor: "Ik ben uiteraard zeer blij met deze zege. Ik heb al enkele maanden niet meer geracet en dan is de opener van het seizoen altijd bijzonder. Ik heb een goede start genomen, maar na amper één ronde kwam de Safety Car de piste op, tengevolge van een zwaar ongeval. We reden zowat half de race achter de safety car en bij de herstart kon ik mijn teammaat achter mij houden en controleerde vervolgens de wedstrijd tot aan de finish."

"Tijdens de start van race 2 vertrok ik gewoon 3 à 4 seconden te snel", vertelt een ontgoochelde Laurens Vanthoor. "Ik weet echt niet wat me bezielde, ik had geen abnormale druk, was echt gefocust en zat na de sterke resultaten van eerder tijdens het weekend in een zeer goede drive... Onbegrijpelijk." Laurens Vanthoor kreeg vervolgens nog een drive trough voor de geanticipeerde start en viel naar de laagste regionen van het klassement terug. "Maar ik geef nooit op en heb er nog een elfde plek kunnen uitslepen. Gelukkig voor het team kon mijn teammaat het werk afmaken en haalden we zo toch nog twee zeges." "Ik sta nu tweede in het kampioenschap en ga trachten de fout van vandaag zo snel mogelijk los te laten en me op het vervolg van het kampioenschap te focussen."

Er liggen nu goed zes weken tussen de eerste en tweede racemeeting van de Duitse ATS F3 Cup, die op 24 en 25 mei tijdens het weekend van de legendarische 24 Uur van de Nürburgring plaatsvindt. Laurens Vanthoor: "We gaan ondertussen echter niet stilzitten en gaan de tijd tussen beide races volop gebruiken om nog meer testwerk te doen."

Meer info op : www.laurensvanthoor.be en www.formel3.com

---- --