Politie Zaanstreek-waterland

Link naar website Meld Misdaad Anoniem

Drankrijders veroorzaken schade

Zaanstreek-Waterland, 13-04-2009

Op het Wormerplein in Purmerend werd vrijdagavond rond 19.15 uur een 65-jarige automobilist aangehouden. De Purmerender was in zijn achteruit tegen een betonnen paaltje aangereden en daarna tijdens het optrekken tegen een andere auto gereden. Een getuige waarschuwde de politie. De man bleek met een slok op achter het stuur te zitten: hij blies meer dan twee keer de toegestane hoeveelheid. Omdat hij de afgelopen jaren al vaker is aangehouden wegens het rijden onder invloed werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Op de Ned Benedictweg in Wormerveer moest de brandweer een 52-jarige bestuurder uit Wormerveer uit zijn auto bevrijden. De man reed vrijdagavond rond 20.00 uur richting Wormer. Op de brug stuurde hij teveel naar rechts, waardoor hij tegen de railing botste en naar de linkerkant van de weg werd gelanceerd. Daar knalde hij tegen een muur aan. De man is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Hij is er met wat kneuzingen van af gekomen. Uit de bloedproef bleek dat de man teveel had gedronken. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

De politie heeft een 55-jarige automobiliste uit Purmerend aangehouden wegens het rijden onder invloed en het doorrijden na een aanrijding. Een getuige zag dat de vrouw zaterdag even na het middaguur op het Gildeplein tegen een geparkeerde auto botste, uitstapte om de schade te inspecteren maar daarna wegreed. De man noteerde het kenteken en stopte een briefje achter de ruitenwisser van de beschadigde auto. De gedupeerde eigenaar deed aangifte bij de politie, die contact opnam met de verdachte om een verklaring af te nemen. De vrouw meldde zich zondagmiddag op het politiebureau. Omdat zij naar drank rook, werd haar een blaastest afgenomen. Zij bleek ruim drie keer zoveel alcohol te hebben genuttigd als toegestaan. Omdat de vrouw met de auto was gekomen, kreeg zij een rijverbod voor twaalf uur opgelegd. Agenten zagen de vrouw even later toch met haar auto over de Basisveenstraat rijden. Zij reed over het trottoir naar de voetgangersoversteekplaats en vervolgens door rood. De vrouw is direct aangehouden. Haar rijbewijs werd ingevorderd en de auto in beslag genomen.

Op de Kerkstraat in Wormerveer hield de politie zondagochtend rond 04.00 uur een 37-jarige automobilist uit Wormerveer aan. De man reed vlak voor de kruising met de Provincialeweg met hoge snelheid tegen een verkeersheuvel. Vervolgens vlakte hij een aantal verkeerspaaltjes waarna hij tegen een lantaarnpaal tot stilstand kwam. Uit de ademanalyse bleek dat hij bijna vijf keer de wettelijk toegestane hoeveelheid alcohol had genuttigd. Zijn rijbewijs bleek al eerder ongeldig te zijn verklaard wegens het rijden onder invloed. Er is proces-verbaal tegen de man opgemaakt.