Politie Gelderland-Zuid

Link naar website Meld Misdaad Anoniem

Vrouw in woning overvallen: politie zoekt getuigen

Hellouw, 13-04-2009 o Zondagavond tussen 22.30 uur en 23.00 uur drongen vermoedelijk drie gemaskerde mannen een woning binnen aan de Paalgraaf in Hellouw. Een vrouw van 19 jaar die daar op dat moment was, werd bedreigd met een wapen. De mannen gingen er vervolgens met een kluis vandoor. Naar aanleiding van de melding gingen meerdere politie-eenheden erheen en startten een onderzoek op.

De mannen, die donker gekleed waren, zijn via het forceren van een raam de woning binnengekomen. Hoe de mannen naar en van de woning zijn gegaan, is nog onduidelijk.
Politieagenten die ter plaatse gingen, hebben zich over de vrouw ontfermd. Tegen de vrouw is door de overvallers geweld gebruikt, maar zij bleef verder ongedeerd. De 19-jarige heeft aangifte gedaan. Andere agenten hebben in de omgeving nog naar mogelijke daders gezocht, maar niemand aangetroffen. Een speurhondengeleider kwam met zijn hond naar Hellouw voor sporenonderzoek, evenals de technische recherche. Diverse goederen in de woning hebben schade opgelopen.

Getuigenoproep
De politie stelt nader onderzoek in en is op zoek naar getuigen. Mensen die zondagavond aan de Paalgraaf - of in de omgeving - iets bijzonders hebben opgemerkt, worden verzocht contact op te nemen met de Districtsrecherche in Tiel via telefoonnummer 0900-8844. Ook als u voorafgaand aan de overval iets in die buurt is opgevallen of anderszins informatie heeft over deze zaak, kunt u bij de recherche uw informatie kwijt.
(08)

Laatst gewijzigd 13-04-2009 19:04 | © Regio Gelderland-Zuid |