Landschap Noord-Holland

Persbericht
Heiloo, 20 april 2009

Volop voorjaar in Eendenkooi 't Zand
Het boeiende verhaal van een eeuwenoude eendenkooi

Een bezoek aan Eendenkooi 't Zand is voor groot en klein een uitstekende gelegenheid om de natuur in te gaan. U wordt verwelkomd in het natuurinformatiecentrum bij de eendenkooi en krijgt daar een kort filmpje te zien: Hoe een kooiker een eend vangt. Daarna wandelt u met de gids door het kooibos naar de kooiplas.

De kooiker vertelt over het werk in de eeuwenoude eendenkooi, maar laat u ook allerlei mooie dingen in de natuur zien. De eerste jonge eendjes zwemmen inmiddels rond en er zijn ook andere vogels: baltsende slobeenden en misschien wel een grote bonte specht of een beflijster! In de weilanden rondom de kooi kunt u grutto's zien. Bloeiende wilde hyacinten en zomerklokjes zorgen voor een prachtig decor. U kunt mee op zondag 26 april van 14.00 tot 16.30 uur. De excursies zijn vaak snel volgeboekt, dus wacht niet te lang. Start: Korte Bosweg 47A, 1756 CA 't Zand.

Aanmelden is noodzakelijk en kan bij de InformatieWinkel van Landschap Noord-Holland, tel. 088-0064455. De kosten bedragen ¤ 5,50, Beschermers betalen ¤ 3,50 en kinderen tot 12 jaar ¤ 2,50. Meer informatie op www.landschapnoordholland.nl. Alle buitenactiviteiten in Noord-Holland staan op www.natuurwegwijzer.nl. Landschap Noord-Holland is één van de 12 Landschappen.


Noot voor de redactie/

Landschap Noord-Holland