NetObjects

Veldhoven, 20 april 2009

Simac benaderd door grootaandeelhouder inzake mogelijk openbaar bod

Simac Techniek NV uit Veldhoven maakt bekend dat zij is benaderd door Simal Beheer BV, de grootaandeelhouder van Simac, inzake een mogelijk openbaar bod op alle resterende geplaatste en uitstaande gewone aandelen in het kapitaal van Simac tegen een indicatieve prijs van EUR 1,75 per aandeel.
Simal Beheer BV heeft momenteel een belang van circa 47 procent van het totaal aantal uitstaande en geplaatste gewone aandelen Simac. Tevens houdt Simal Beheer BV 5.000.000 preferente aandelen en 40 cumulatief preferente aandelen. De betrokkenen bij Simal Beheer BV, waaronder de huidige CEO van Simac, de heer E. van Schagen, houden samen 500 prioriteitsaandelen Simac. De heer E. van Schagen houdt daarenboven in privé 356.164 gewone aandelen Simac. Direct of indirect controleren Simal Beheer BV en daarbij betrokkenen derhalve circa 81 procent van de totale stemrechten in Simac.
De Raad van Commissarissen en de Raad van Bestuur (met uitzondering van de heer E. van Schagen) van Simac hebben kennis genomen van deze interesse en hebben naar aanleiding hiervan besloten tot een nader onderzoek naar de aantrekkelijkheid van de getoonde interesse voor de overige aandeelhouders en de onderneming. Vanzelfsprekend zal de heer E. van Schagen buiten het overleg worden gehouden dat zal plaatsvinden binnen de Raad van Commissarissen en de Raad van Bestuur naar aanleiding van het indicatieve voorstel van Simal Beheer BV. De Raad van Commissarissen en de Raad van Bestuur (met uitzondering van de heer E. van Schagen) hebben Simal Beheer BV om een nadere toelichting gevraagd. Het onderzoek, mede gericht op de indicatieve biedprijs, bevindt zich vooralsnog in de verkennende fase, welke naar verwachting nog minimaal een aantal weken in beslag zal nemen. Nadere mededelingen zullen volgen zodra hiertoe aanleiding is.

Simac Techniek NV
Raad van Commissarissen
Raad van Bestuur




Dit is een openbare mededeling van Simac Techniek NV ("Simac") ingevolge artikel 5, lid 1 van het Besluit openbare biedingen Wft. Dit is geen openbare mededeling dat een openbaar bod wordt uitgebracht op het aandelenkapitaal van Simac. Niet voor vrijgave, publicatie of distributie, noch geheel of gedeeltelijk, in of naar de Verenigde Staten van Amerika, Australië, Canada of Japan.


Noot voor de redactie (