Gemeente Haren

Politiek is spannend!

Een avond gast van de raad

26/03/2009

Politiek is spannend. Tenminste, als je weet hoe het werkt. De gemeenteraad van Haren wil u graag de `spelregels' van de politiek uitleggen en nodigt u uit als `Gast van de raad'.

Als `Gast van de raad' krijgt u een kijkje in de keuken van de gemeenteraad. Twee raadsleden ontvangen u om 19.15 uur op de avond van de raadsvergadering op het gemeentehuis. Zij geven u uitleg over de gang van zaken tijdens de gemeenteraadsvergadering. Daarnaast krijgt u een toelichting op de agenda en krijgt u een rondleiding door het gemeentehuis. Vanaf 20.00 uur kunt u de gemeenteraadsvergadering bijwonen op de publieke tribune. U wordt uitgenodigd om na afloop van de vergadering na te praten met de raadsleden.

Gemeenteraad

De gemeenteraad van Haren vergadert in de regel één keer per maand, meestal op de laatste maandagavond van de maand. Tijdens deze vergadering neemt de gemeenteraad besluiten over allerlei zaken, waar ook u mee te maken kunt krijgen.

Voor wie?

Wilt u als `Gast van de raad' een kijkje achter de schermen nemen? Meldt u dan aan bij de griffier. In aanmerking komen inwoners van de gemeente Haren, die bij de eerstvolgende verkiezingen kiesgerechtigd zijn. Per avond kunnen minimaal 6 en maximaal 10 personen deelnemen.

Voor meer informatie en aanmeldingen: U kunt zich tot 6 april aanmelden voor `Gast van de raad' bij de raadsvergadering van 20 april 2009. Stuur een e-mail naar de griffier mw. P. Lambeck: p.lambeck@haren.nl onder vermelding van `Gast van de raad'. Bellen kan ook naar telefoon 050 53 39 860.